Damesteam promoveert naar de 2e divisie!

De damesploeg van AV Haarlem schrijft dit jaar geschiedenis door in de 97-jarige historie van de club voor het eerst de tweede divisie te bereiken.

Na een geweldig drietal wedstrijden in de zomer, wisten zijn zich als vijfde te plaatsen voor de promotiewedstrijd. Deze vond plaats op zondag 17 september in Wageningen waar zij tot onwaarschijnlijke prestaties kwamen en zelfs de winst in de wacht sleepten.

Dat kwam tot stand door vele eerste plaatsen op verschillende onderdelen en de dames wisten op een totaal van 12 onderdelen een puntentotaal van 8284 punten te bereiken en hiermee de ploeg van WAV Tartledos te verslaan met ruim 533 punten.
Ook de andere 10 ploegen bleven daar ver achter.

Speciaal voor deze bijzondere dag kon het team rekenen op de steun van coach Ruud Wielart, maar ook een goede groep Haarlemmers als supporters. En zo kleurde de blauwe atletiekbaan in Wageningen duidelijk het wit-rood van AV Haarlem!

Uitstekende prestaties voor oa. Mirthe Wiltink die 1.55 hoog sprong, 34.12 meter speer wierp en 10.61 met kogel bereikte. Ook met Evelien Verbruggen kon de ploeg rekenen op goede punten met winst op de 100 meter in 12.84 sec en 5.41 meter op verspringen.
Albertine Vermeer die de 200 meter op haar naam schreef, in 26.74 sec en een nieuw clubrecord op de 400 meter horden liep van 1.06,26 mag ook niet ongenoemd blijven.
Daarnaast kon de ploeg rekenen op een sterke Kristen Niedrach, die op zowel de 800 m (2,15.78!) als 3 km een tweede plaats pakte.
Voor aanvang van de de estafettes, leek de winst veilig gesteld – ware het niet dat het stokje rond moest gaan zonder foutieve wissels. En dat ging goed, waardoor de ploeg volgend jaar in de 2e divisie mag uitkomen.

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/16207/97541/

Geplaatst op
18 september 2017
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren