Terugblik geweldige clinic door Anouk Vetter

Anouk Vetter bij AV Haarlem

Op maandag 2 oktober kwam Anouk Vetter ’s avonds bij ons langs op de atletiekbaan om een verspringtraining te geven. Dit was geregeld door Bente Elgersma, die een training van Anouk had gewonnen bij de clubactie op het NK Atletiek (daarvoor hulde). Onder leiding van Anouk en onder toeziend oog van haar vader Ronald Vetter werd de training met een tiental Haarlemleden gestart. De training bestond uit een warming-up, daarna een aantal oefeningen, daarna loopscholing en tot slot werd er specifiek op verspringen getraind. De training was erg leuk en Anouk was erg aardig zeiden de Haarlematleten na afloop. Daarnaast hadden ze ook nog veel goede tips gekregen. Dat belooft wat voor de clubkampioenschappen aankomende zaterdag. Na afloop van de training kon iedereen ook nog op de foto en werden er ook op spikes, shirts en foto’s handtekeningen gezet.

Update: bekijk ook de map met foto’s die Rene heeft gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

Onze webredacteur Daan Oppenhuis was zo goed om een aantal vragen voor te bereiden, speciaal voor de website:

‘Hoi Anouk, Hoe vond je het vanavond om hier in Haarlem training te geven?’

“Leuk, ik kom niet zo vaak meer bij een atletiekvereniging. Ik train namelijk op Papendal. Er is hier een leuke sfeer en ik vind het gaaf om weer is op een training te zijn.”

‘Je trainde vroeger bij AAC, ben je wel is op onze atletiekbaan geweest?’

“Ja, ik ben hier wel is geweest. Ik weet niet hoe oud ik toen was. Volgens mij ben ik toen mee geweest met mijn vader, die hier voor het CIOS training gaf.”

‘In vergelijking met Papendal wat vind je van onze atletiekbaan?’

“Mooi rood, Papendal is blauw.”

‘Heb je nog talent gespot vandaag?’

“Jazeker, ik ben onder de indruk. We hebben vandaag veel nieuwe oefeningen gedaan in een korte tijd. Er werd veel vooruitgang geboekt door alle atleten en dat vond ik leuk om te zien.”

‘Even over een ander onderwerp. In Londen noemde jij je roomie, Nadine Visser, “Koala”. Wat is jouw bijnaam?’

“Lachend: ‘pfoe dat is een lastige vraag’… Volgens mij heeft Nadine niet echt een bijnaam voor me. Ze noemt me wel Nouk. Ze kan wel om mij lachen als ik weer is gek doe op de kamer. Bij Andere atleten en coaches sta ik wel bekend als lachebekkie. Ik heb een goede band met de andere atleten en coaches en praat met iedereen tijdens een wedstrijd.”

‘Vanavond kom je echt heel aardig over en volgens mij ben je ook heel aardig, maar in eerdere interviews lees ik dat in aanloop naar een wedstrijd best “bitchy” kan zijn. Hoe uit zich dat?’

(Anouk moet eerst lachen om de vraag). “In de week voor een belangrijke wedstrijd voor een WK moeten mensen mij gewoon met rust laten. Ik begin dan heel fel te kijken. Als blikken konden doden, dan was het met sommige atleten bij het ontbijt niet goed afgelopen. Ik verontschuldig me wel snel voor mijn gedrag hoor achteraf. Voor het WK heb ik wel de laatste week alleen getraind, omdat ik dan niet goed met mensen om mij heen kan trainen. Ook al kan het nog erger hoor. Ik heb het hier wel eens met de coach van Jessica Ennis (olympisch kampioen van Londen op de meerkamp) over gehad en die zei dat het bij mij nog wel mee viel. Jessica Ennis bleek veel erger te zijn.”

‘Tot slot hebben wij aankomende zaterdag bij onze clubkampioenschappen en zevenkamp. Heb jij nog tips?’

“Overleven hahaha. Maar heb ik nog tips. Nou plezier maken en genieten en vooral geen blessures oplopen.”

 

Bekijk ook het artikel in het Haarlems Dagblad van woensdag 4 oktober 2017:

 

Bron: Haarlems Dagblad – https://www.haarlemsdagblad.nl/

Foto’s: Yvonne Damhoff, dankjewel!

Geplaatst op
4 oktober 2017
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren