Moedig AV Haarlemmers aan bij de NK in Utrecht!

Voorbeschouwing geschreven door: Viktor Beelen

Van 21 t/m 24 juni worden de Nederlandse Kampioenschappen, net als vorig jaar, gehouden in Utrecht. Namens AV Haarlem zijn er dit jaar 5 atleten geplaatst: Albertine, Sjoerd en Vester lopen de 400m, Stefan loopt de 100m en 200m en Jurgen loopt de 800m.

Albertine is dit jaar in vorm: ze is de kersverse clubrecordhoudster op de 400m. Ze liep bij de Ter Specke Bokaal naar 57,74. Om haar goede vorm te onderstrepen verbrak ze tijdens de afgelopen competitiewedstrijd in Alkmaar haar eigen clubrecord op de 400m horden met bijna 2 seconden. Met haar 400m tijd is het behalen van de halve finales zeker mogelijk.

Sjoerd maakte dit jaar tijdens de competitie een uitstapje naar het hoogspringen, waar hij voor het team belangrijke punten binnenhaalde, maar de 400m blijft toch echt zijn onderdeel. Zijn voorlopig snelste tijd dit seizoen is 50,90 gelopen tijdens de Gouden Spike in Leiden. Wanneer hij bij de NK net als vorig jaar weer onder de 50 seconden loopt maakt hij kans op de halve finale.

Vester won eerder dit jaar de 400m op de eerste wedstrijd van de seniorencompetitie in Gouda met een snelle tijd van 49,48. Eind mei had hij helaas last van een blessure. Maar gelukkig toonde hij begin juni tijdens de Gouden Spike aan dat zijn snelheid niet verdwenen is. Hij liep in Leiden opnieuw onder de 50 seconden (49,63). Op de NK heeft hij goede kans om de halve finales te halen.

Stefan doet als echte sprinter mee aan zowel de 100m als de 200m. Tijdens de laatste competitiewedstrijd in Alkmaar wist hij deze beide afstanden te winnen (op de 100m moest hij de eerste plaats overigens delen). Op de 100m staat hij, met een tijd van 10,92, als 25ste geplaatst. Er mogen 24 atleten naar de halve finales dus dat gaat spannend worden. Op de 200m liep hij dit jaar al een pr van 22,45 tijdens de eerste competitiewedstrijd in Gouda. Het lijkt erop dat hij een pr nodig gaat hebben om zich te kwalificeren voor de halve finales.

Jurgen viel vorig jaar op de 800m net buiten het podium, met 1:50,55 werd hij 4e. Dit jaar staat hij met zijn vorig jaar in Leuven gelopen tijd van 1:48,08 bovenaan de plaatsingslijst van het NK. Dit seizoen heeft hij opnieuw in België zijn voorlopig snelste tijd gelopen, in Oordegem liep hij 1:48,42. Daarnaast won hij eerder dit seizoen de 800m bij de Gouden Spike. Kortom bij de NK strijdt Jurgen voor de overwinning.

Wil jij ook onze, en een heleboel andere, topatleten in actie zien? Koop dan nu online je toegangskaarten via de website! Met je AtletiekUnie lidmaatschapsnummer krijg je lekker 20% korting.

Ook achter de schermen heeft AV Haarlem trouwens een inbreng bij de NK: Marijke is onderdeel van het Event Presentation team en Viktor is jury bij het ver- en hinkstapspringen.

Geplaatst op
10 juni 2018
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren