Derk Hoefman verbetert 37 jaar oud clubrecord op de 80m horden!

EINDELIJK! 

Het hele outdoorseizoen als junior D probeert Derk Hoefman al het clubrecord uit 1981 te verbreken. Op de 80 meter horden welteverstaan dat 37 jaar lang op naam stond van Jeltjo Doornbosch. Die liep op 11 oktober in Haarlem destijds een tijd van 13,14 seconden. Zou dit misschien op de Clubkampioenschappen zijn geweest, zo laat in het seizoen?

Derk kwam dit seizoen al heel dichtbij, tot 13,15 sec en dat was nog 2 honderdsten te kort om het record op zijn naam te zetten. Op woensdagavond 19 september is hij er speciaal voor naar Leiden gereisd om een van de laatste kansen als junior D op een wedstrijd te grijpen….

En het lukte! Met een prachtige duik op de finish stond de klok stil op: 13,13 sec!!! Van harte gefeliciteerd, Derk!!!

 

 

Geplaatst op
19 september 2018
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren