Geslaagde oefenwedstrijd met alleen maar winnaars!

Zondag 31 maart vond de traditionele eerste buitenwedstrijd plaats van het nieuwe seizoen. Dat noemen we de ‘Oefenwedstrijd’, zodat er geen grote druk op presteren ligt. Gewoon lekker genieten en vooral bekijken hoe je er zelf voor staat. De dag ervoor was het nog zonovergoten; dat bood een mooi perspectief voor de zondag. Helaas waaide het harder dan de dag ervoor, maar scheen de zon volop en hielden we het droog! Bij de sprintnummers werd een maximum van +5.2 m/s gemeten; dat is een flinke pak meewind in de rug.

De ochtend begon al vroeg voor de organisatie: de klok was een uur vooruit gegaan dus de opbouw begon gevoelsmatig al om 7:00 uur. De echte diehards Viktor, Frits, Daan, Wouter, Mike, Hidde en Niels pakten het even lekker op en bouwden samen de baan op met materialen en de ET werd in gereedheid gebracht. Even later arriveerden ook Niels, Marijke, Dik, Mirthe, Kees plus de families Nilsson-Könst en Hannema-van Aken zodat de organisatie compleet was.

De pupillenochtend startte gezamenlijk met een warming-up door trainer Rik van KAV en onze Dik. Warm worden was ook wel nodig, want op een open atletiekbaan was het fris. Op het programma: een meerkamp van drie onderdelen en naar keuze nog een 600 meter. Tijdens de prijsuitreiking was iedereen natuurlijk een winnaar met prestatiekaart en medaille… Hoogtepunten: de overall winst voor Pieter Geerling bij de JPC, Evelien Spreen bij de MPB en Vince Gressie bij de JPA. Alle uitslagen nog eens teruglezen? Klik hier.

Het middagprogramma was vervolgens terrein voor de junioren, senioren en masters die hun eigen onderdelen kozen. Ook hier mooie hoogtepunten zoals de razendsnelle 1:17,93 van Jurgen Wielart op de 600 meter, gevolgd door trainer Colin Straathof in 1:32,64 en jurycoördinator Viktor Beelen in 1:34,74. Onze chef ET Daan Oppenhuis snelde naar een nette 9:35,16 op de 3000 meter en wedstrijdsecretaris Bas van Aken liep een keurige 11:15,30. Ook pupillentrainers Finn Damhoff en Daniel de Vries kwamen zelf in actie op de 150 meter in 19,28 en 19,77 sec, om het daarna bij hoog spannend te maken: het werd 1,50 voor Finn en 1,55 voor Daniel!

Foto’s van de pupillenochtend met de beloofde taart van trainster Mirthe voor al haar atleten die mee zouden doen.

Juna zweeft!
Olliver draait om de kogel weg te stoten
Jens kijkt toe hoe Mirthe de taart snijdt…

Groepsfoto’s zo klein mogelijk gepubliceerd maar voor de sfeer van de ochtend een mooi beeld van al die winnaars….

Foto’s van de junioren/seniorenmiddag:

Razendsnelle Jurgen op de 600 meter….
Sven over de lat bij hoog
Erick duikt de zandbak in
Hordenstrijd tussen Babs en Noa
Geplaatst op
31 maart 2019
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren