Winterse eerste Pupillencompetitie

Met hagel- en sneeuwbuien werden de pupillen vandaag op de proef gesteld tijdens hun eerste competitiewedstrijd. Gelukkig brak het zonnetje ook door en was het dan weer tijd om mooie prestaties neer te zetten. Met 13 pupillen, 5 trainers, 3 juryleden en een heel clubje ouders – was AV Haarlem goed vertegenwoordigd op de baan in Santpoort-Noord.

Hoogst geklasseerde atleet in het meerkamp, net naast het podium met een mooie 4e plek bij de JPA1: Olliver Könst met 10,2 sec op de 60 meter, 7.98 meter met kogelstoten en 3.18 meter ver. Dat belooft wat voor de volgende wedstrijd, zet ‘m op Olliver! Zijn teamgenoot Luka werd 14e met een tijd op de sprint: 10,1 sec, 4.98 meter kogel en 2.80 ver.

Onze andere uitblinkers in de meerkamp: Anne Bolkestein (MPA2) en Vince Gressie (JPA2).
Anne sprintte 60m in 9,8 sec, stootte de kogel tot 5.62 meter en sprong 1.2 meter hoog wat haar de 5e plek in het eindklassement opleverde.
Vincent sprintte in 9,0 sec naar finish over 60m, kwam tot 7.37 meter met kogel en baalde van zijn hoogspringen: 1.05 meter. Hiermee werd hij ook 5e totaal. Zijn vriend Max Feije zorgde voor een sensatie bij het hoogspringen door 1.10 te halen. Daarbij werd hij luidkeels aangemoedigd door Thom die de lat er keurig weer op legde na elke poging en Jens & Joshua vanaf de kant. Alle JPA2’ers en hun uitslagen. en ook de MPA2’ers (Liesbeth, Katja & Elise) met hun uitslagen (behalve dat die totaalpunten (nog) niet kloppen).

Thom legt de lat vakkundig op de juiste hoogte
Max op 1.15, net niet gehaald

Estafettes
Team 1 van de jongens pup A2 (Max, Vince, Thom & Jens) werd knap 4e op de estafette in een tijd van 38,3 sec. Het team van de meisjes pup A2 (Anne, Liesbeth, Katja & Elise) werd ook 4e op dit onderdeel met 40,7 sec als eindtijd.

Bij de B pupillen stonden er 2 kanjers aan de start: bij de jongens Yde Hannema en bij de meisjes Nynke Jonges. Een PR voor Yde op de 40 meter in 8 seconden en ook voor Nynke op die afstand in een snelle 7.5 sec. Ook voor haar bij balwerpen: 11.40 meter. Als klap op de vuurpijl pakte zij een mooie 3e plek op de afsluitende 1000 meter en stond ze op het podium met een welverdiende beker!

Yde in de verspringbak
Nynke kijkt nog eens achterom maar stelt haar 3e plek veilig
Yde op de 1000
Supporters Viktor & Sabine trotseren de kou en moedigen nog aan op de lange afstand
Trotse Nynke met haar beker

Zoals we haar inmiddels kennen, had trainster Mirthe opnieuw lekker gebakken voor haar pupillen. Dit keer konden zij smullen van een zelfgemaakte boterkoek mmmm <3 Ook haar vriend en trainer Dik was er de hele dag voor support, net als trainster Vera en de trainers Mike & Niels W. Het juryteam Marijke Z., Viktor B. & Niels R. werd al snel gevreesd door de organisatie omdat zij het uitgelopen chronoloog weer vakkundig inhaalde door een verspringbak toe te eigenen en precies om 15:00 uur, voordat de eigenlijke groep zou moeten beginnen – alweer klaar te zijn met de MPA1 groep.

Wat een schatjes!
Hoe je een zandbak wedstrijdgereed maakt, deel 1
Vakkundig gemaakte groeven door Niels, deel 2
Lekker pittig omgeschept door Viktor, deel 3

Zijn er nog foto’s die we gemist hebben? Stuur ze per e-mail en ik plaats ze bij dit artikel.

Opgelet: de volgende pupillencompetitie is bij ons op de baan. Dus dan rekenen we natuurlijk op ALLE PUPILLEN van onze club als deelnemers. Maak zaterdag 18 mei alvast leeg in je agenda, want ook de hulp van de papa’s en mama’s hebben we nodig in de organisatie. Zin om te jureren? Stuur een e-mail naar Viktor: wochaarlem@gmail.com. Zin om in de kantine te helpen? Stuur een e-mail naar Marijke: marijke.zwaag@avhaarlem.nl

Geplaatst op
13 april 2019
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren