Promotiewedstrijd met winst mannen op de Zweedse estafette

Met een steengoede tijd van 1.56,93 maakten de mannen van AV Haarlem een zeer sterke afsluiting van de promotiewedstrijd mogelijk door alles en iedereen naar huis te lopen op de 400-300-200-100 estafette. Landelijk staan ze met deze tijd ruim bovenaan: niemand liep dit jaar of vorig jaar harder.

De mannen draaiden een solide promotiewedstrijd, met het systeem van punten zoals dat in de 1e divisie gewoon is. Dat betekent van 12 punten naar 2 punten op basis van klassering per onderdeel. Met uitschieters voor Jurgen op de 800 meter die hij won en daarmee 12 punten veiligstelde. Uiteindelijk werden zij 10e en is het volgend jaar gewoon weer 2e divisie, net zoals dat voor de dames geldt die 9e werden.

Jurgen naar 12 punten op de 800 meter
Vester op de 400 naar 10 punten

De dames hadden uitschieters met de 11.22 meter van Evelien op HSS en daarmee de 2e plek en 11 punten, en Albertine verloor nipt haar race op de 400 meter waardoor zij ook 11 punten pakte. Dat maakte een eindscore van 79 punten en de 9e plaats.

Onze limited edition speciale competitieshirtjes
Albertine op de 400 meter