Corona-virus: de trainingen gaan NIET MEER door t/m 28 april a.s.

Update: woensdag 14 april 14:00 uur:

Het bestuur volgt de verscherpte maatregelen van de Atletiekunie en hierover informeren we je graag wat uitgebreider in dit bericht:

– Geen trainingen tot zeker 28 april.
– Geen wedstrijden tot 1 juni en geen NK’s / competitie volledig afgelast.
– Zoek alternatieve trainingsvormen die je alleen kunt uitvoeren.
– Werk mee met de noodverordening: kom niet naar de atletiekbaan.
– Ledenvergadering uitgesteld tot nader order.

Zoals iedereen wel gemerkt heeft door alle berichtgeving in de media, zijn de beperkingen m.b.t. sporten en trainingen uitgebreid. Tot zeker 28 april 2020 zullen er geen trainingen en wedstrijden mogen plaatsvinden.

Alternatieve trainingsvormen?

Trainer Ruud werkt aan trainingsschema’s die hij de junioren en senioren wil toesturen; zodat atleten thuis aan de slag kunnen met oefeningen. Via de appgroepen worden ook al loopschema’s rondgestuurd zodat je alleen kunt trainen. Online kun je ook veel terugvinden, bijv. via YouTube en de Atletiekunie. Blijf lekker alleen in beweging!

Alternatieve trainingslocaties?

Hoe zit dat met ‘samen hardlopen’ of ‘gezamenlijk trainen op alternatieve locaties’, georganiseerd vanuit individuele leden zonder tussenkomst van ons? Het advies van de Atletiekunie volgt uit de adviezen van het RIVM om dit niet te doen. Het advies is erop gericht sociale contacten te beperken en dat betekent dus ook: niet samen sporten.

Werk mee met de noodverordening: kom niet naar de atletiekbaan

Zowel de atletiekbaan zelf als het krachtcentrum zijn gesloten. En voor wie al naar de baan is gefietst: ja, de hekken kunnen openstaan. Maar je mag de baan niet betreden. De noodverordening van Veiligheidsregio Kennemerland is van kracht die stelt dat alle sportaccommodaties gesloten moeten zijn. We roepen alle leden op om hieraan mee te werken.

Lastige aan deze situatie: in Haarlem is het kantoor van SRO voor onderhoud aan alle sportvelden toevallig gevestigd bij onze atletiekbaan en moeten deze medewerkers toegang hebben tot hun materialen door de hekken te openen. Zowel SRO-medewerkers als handhavers van de gemeente die controles uitvoeren, kunnen jou dus wegsturen en daarvoor willen wij onze leden waarschuwen.

De ledenvergadering stellen we uit tot nader order

Als bestuur communiceerden wij vorige week nog dat we de ALV met een week zouden uitstellen, echter: dat gaat niet meer omdat de maatregelen tot zeker 28 april gelden en wellicht nog langer. We kunnen jullie dus voorlopig geen nieuwe datum geven. Het bestuur is zich er van bewust dat een ALV ten laatste 6 maanden na einde boekjaar moet worden gehouden. We streven er dus naar om vóór 1 juli een ALV te organiseren.
We vinden het behoud van een goede gezondheid van onze leden nu belangrijker dan een samenkomst organiseren (wat ook niet mag; want: meer dan 30 mensen) waarbij we eventueel risico’s creëren op verdere verspreiding van het virus.

Meer informatie: Rijksoverheid

Berichtgeving Atletiekunie en deze FAQ’s vanuit NOC*NSF geven heldere antwoorden.

Namens het bestuur & trainers,
Voorzitter Marijke & Trainerscoördinator Dik
Vragen? John.Komen@avhaarlem.nl

Geplaatst op
12 maart 2020
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren