Super Hero Kids Run

STAD Haarlem organiseerde vorig jaar de eerste editie in het Reinaldapark van een leuk event voor kinderen van 4 tot 8 à 9 jaar. Nu is de editie van 2020 op de atletiekbaan bij ons! Uiteraard wel volledig Coronaproof. Verspreid over twee dagen en per dag met drie shifts. Doe jij ook mee?

Wanneer vindt de SuperHero Kidsrun plaats?

Op zaterdag 12 en zondag 13 september. We hebben per dag drie shifts:
08.30 – 11.00 (1 KM), 11.15 – 13.45 (1 KM) & 14.00 – 16.30 (2 KM 6+)
Bij de inschrijving kun je een 1e keuze en 2e keuze opgeven.

Hoe ziet het programma eruit per shift?

Voor het gemak nemen wij de shift van 08.30 – 11.00 als voorbeeld.

Vanaf 08.20 kunnen de jonge superhelden hun startbewijs ophalen en zich melden bij de groepsbegeleider(s). Voor de 1 KM zijn er per groep van 10 kinderen twee groepsbegeleiders (<18). (De ouders mogen naar een speciaal oudervak in het midden van de atletiekbaan.)

Om 08.35 zijn alle groepjes met hun groepsbegeleider(s) compleet.

Zo kunnen wij om 08.45 starten met de warming-up van Dansschool T.W.O. Dance. Samen met het groepje draaien de kinderen alvast warm voor het spannende parcours naar de Superhelden Wereld.

Vanaf 09.00 starten de groepjes omstebeurt aan het parcours. Voor 1 KM bestaat het parcours uit 2 rondjes. Voor 2 KM doen wij 5 rondjes. Onderweg komen de kinderen hindernissen en ‘echte’ superhelden tegen.

Als het hele groepje gefinisht is (09.15) draaien wij de startbewijsjes om. Dan gaan zij met de stempelkaart de Superhelden Wereld in. Samen met de begeleider(s) gaan de kinderen langs vijf Superkrachtvelden. (Verzorgd door o.a. SportSupport, Triple Threat, Atletiekvereniging Haarlem & Hattrick.)

Tussen de Superkrachtvelden door is er ook een korte pauze en is er ruimte voor een hapje en een drankje. De begeleider(s) hebben voor elke deelnemer wat lekkers meegenomen.

Als alle superkrachten (stempels) zijn behaald (10.40/10.45) brengen de begeleiders de kinderen bij het afhaalpunt. Samen met de ouder(s) kunnen de kinderen een leuke verrassing ophalen en op de foto met een ‘echte’ superheld.

Om 11.00 dienen alle kinderen en ouders van het terrein af zijn. Zo hebben alle ‘echte’ superhelden en de vrijwilligers even een pauze voordat de volgende groep kinderen komt.

Alle informatie en inschrijving vind je op deze website.

Geplaatst op
26 juli 2020
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren