Drie clubrecords en zesde plaats bij NK meerkamp voor Babs Koeman

Afgelopen weekend kwam Babs Koeman in actie bij het NK meerkamp in Emmeloord. Op de baan van AV NOP wist zij op de eerste dag al een zesde plaats te behalen bij het hordelopen in een nieuw clubrecord van 15,10 s. Eerder dit jaar had Babs al sneller gelopen, maar toen was er te veel rugwind.

Ook bij het hoogspringen was Babs in goede vorm, want bij het hoogspringen sprong ze in haar tweede poging over 1,64 meter, waarmee het clubrecord dat ze deelde met Sanne Immer, nu alleen op haar naam heeft staan.

Het kogelstoten (9,07 m) ging vervolgens wat minder, maar op de 200 meter liep ze met 26,84 meer dan een seconde sneller dan haar PR van 24 juli 2020.

De tweede dag begon Babs met een kleine verbetering van haar PR bij het verspringen. Dat staat nu op 5,30 meter. Daarna wierp ze 30,30 meter bij het speerwerpen.

Op de afsluitende 800 meter wist Babs vervolgens weer heel goed te presteren. Ze was een paar seconden langzamer dan haar PR van vorige week, maar wist met 2:27,48 de tweede plaatst te bemachtigen.

Daarmee heeft Babs na twee dagen 4655 punten gehaald op de zevenkamp en dat is behoorlijk meer dan het oude clubrecord van Tara van Schie die in 2008 4388 punten wist te halen.

Met drie clubrecords in een weekend mag dus rustig gezegd worden dat Babs goed in vorm is. Wie weet komen daar volgend weekend nog meer records bij, want dan komt ze bij het NK Junioren in actie op de 100 m horden en 400 m horden.

Babs gaat over 1,67 m.
O nee, toch geen 1,67 m.
Babs bij het kogelstoten.
Babs bij het verspringen.
Babs bij het speerwerpen.