Erick wint brons op NK junioren U18 met speer

Tijdens de NK junioren heeft Erick Könst heel knap beslag gelegd op de 3e plaats in de categorie U18. Met een PR voor dit NK van 53,08 meter stond hij als 7e geplaatst en zo zie je maar: tijdens de belangrijkste wedstrijd van het jaar kan er van alles gebeuren. Erick wist in zijn eerste poging al direct tot een mooie verbetering van zijn PR te komen door over de 55 meter te komen, maar daar kwam in de 5e poging nog bijna 2 meter bij tot maar liefst een afstand van 56,76. Hiermee blijft hij slechts 10 cm verwijderd van het clubrecord bij de jongens junioren B dat sinds 1992 in handen is van Niels Terol. We hopen dat we dit mooie werpen van Erick nog eens mogen aanschouwen tijdens de Clubkampioenschappen op 20 september aanstaande. Duimen jullie mee dat het hem dan lukt om minimaal 56,87 meter te werpen?

Voor nu: Erick, van harte gefeliciteerd met je bronzen NK medaille!

Screenshot van de livestream.
Geplaatst op
13 september 2020
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren