Mooie prestaties bij de eerste cross

Op zondag 7 november was de KAV Holland Cross bij Wheelerplanet in Spaarndam. Er was een prima opkomst AV Haarlem-atleten. Ruuds Toplopers en een groepje pupillen en junioren deden mee. Voor de pupillen en junioren was dit voor velen de eerste cross die ooit gelopen werd!

Het was écht weer om te crossen, af een toe een buitje en een mooi parcours met hier en daar een stuk modder. Als eerste gingen de pupillen van start, een kleine ronde van 1 km. Stijn was helemaal in zijn element en behaalde knap de 2e plek. Rune werd als eerste B pupil knap 5e in het klassement. Ook Onno, Luka en Mees hebben knappe tijden neergezet.

Vervolgens was het de beurt aan de CD junioren. Liesbeth, Marijn, Maxim, Nynke en Emma stonden aan de start van de 2 km, het zelfde parcours als de pupillen alleen dan 2 rondes. Twee C junioren van andere verenigingen pakten gelijk de kop, maar daarna komen Maxim en Marijn samen door. Wat een verrassing dat deze twee D’tjes op hun eerste cross vooraan in het veld meedoen! Het is stuivertje wisselen en het komt aan op de laatste meters. Maxim heeft nét de betere eindsprint en pakt de 3e plaats. Bij de meiden wordt er ook erg goed gelopen, al is het even wennen dat het parcours wat glibberig is. Nynke snelt -zoals altijd met een grote glimlach- naar de 1e plaats. Liesbeth wordt knap 2e en Emma, helaas nét naast het podium op de 4e plaats.

Bij de dames, die een parcours van 5.4km lopen wordt Claire 9e en Linda als 12e. Bij de heren eindigt Daan als eerste AV Haarlemmer op de 8.8km als 9e.

Uitslagen zijn hier te vinden. De volgende cross is op zondag 5 december in Hoofddorp, hopelijk weer met een grote groep AV Haarlemmers. Noteer ook de Beeckestijn Cross op zondag 30 januari en de Mooie Nel cross op zondag 27 februari alvast in de agenda!

Stijn op de 2e plaats bij de pupillen
Maxim knap 3e op de 2 km bij de CD junioren
Geplaatst op
11 november 2021
Auteur
Mirthe Wiltink
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren