Overhandiging stopwatch aan Jurgen Wielart

Zondag 13 februari a.s. om 12.30 uur zal door de moeder van Stijn Jaspers een stopwatch aan Jurgen Wielart overhandigd worden. Locatie: atletiekbaan Haarlem. De geschiedenis die daarachter schuilgaat is de volgende: enige tijd geleden werden wij benaderd door Paul Jaspers, de broer van de veel te vroeg, in 1984, overleden Stijn Jaspers. In de nalatenschap van zijn vader was een stopwatch gevonden. Ons was bekend dat de stopwatch afkomstig was van Adri Schaper. Die had hem gekregen van Joop van Drunen.
De opkomst van Stijn bracht Adri op het idee die door te geven, zodra Stijn het clubrecord 800 m, 1.50,9 op naam van Adri, verbeterd zou hebben. Want dat dat zou gebeuren, daaraan kon nauwelijks twijfel bestaan. En de stopwatch zou dan weer bij de HAV, inmiddels AV Haarlem, zijn.

Eerst kwam de evenaring, 1.50,9. Dat was op 8 juli 1981 in Arnhem.
De verbetering kwam er kort daarna tot 1.50,6 natuurlijk toch.
Tijdens een trainingsavond op de Pim Mulierbaan is Adri op Stijn toegestapt en heeft hem de stopwatch met een korte toelichting overhandigd. “Ik vind dat deze stopwatch nu bij jou thuis hoort. Succes ermee.”

Het volgende plan is opgevat:
De moeder van Stijn zal op 13 februari om 12.30 uur de stopwatch overhandigen aan Jurgen Wielart, de huidige 800 meter recordhouder met de fabelachtige tijd van 1.45.96.
Bij de overhandiging zullen ook Adri Schaper en uiteraard Jurgen Wielart aanwezig zijn.
Geplaatst op
31 januari 2022
Auteur
dickb
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren