Update baanrenovatie: Het begin is er!

DE EERSTE SPADE IN DE HELLINGBAAN

Gisterochtend 4 september is een start gemaakt met de eerste baanrenovatie activiteiten. De firma de Wilde Infra- en Cultuurtechniek zal de komende 6 weken in opdracht van SRO de nieuwe hellingbaan en de sprongentrap gaan realiseren. Er is inmiddels al een bouwhek aan de gehele oostzijde van de baan geplaatst op een meter afstand van onze rondbaan. Inlopen voor de loopgroepen kan dus nog aan deze baanzijde. Ook is er een rijbaan van stalen platen gelegd om voldoende draagvermogen voor de grondverzet machines te geven en er is aan de noordzijde een tijdelijk toegangshek gemaakt.

De nieuwe hellingbaan die aangelegd wordt, zal een soort piramide vorm krijgen met een lange trage oploop aan de zuidzijde en een stijlere oploop aan de noordzijde. De totale lengte inclusief vlakke aanlopen wordt ruim150 meter. In de kantine hangen de tekeningen van de baan zoals die er na de complete renovatie uit moet gaan zien.

Dit najaar zal SRO ook de huidige verlichting gaan vervangen door LED verlichting. Alle overige werkzaamheden worden dit najaar aanbesteed en zullen vanaf maart 2024 uitgevoerd gaan worden. Deze winter is onze baan dus nog gewoon beschikbaar.