In memoriam Leo van der Veer

Een AV Haarlemmer in hart en nieren, Leo van der Veer is overleden. Wij condoleren zijn nabestaanden met dit groot verlies. Leo was al een aantal jaren ziek. Hij was een enorme doorzetter. Na verschillende operaties en behandelingen probeerde hij toch zo spoedig mogelijk weer op de been te zijn en weer volop mee te doen. Hij werd lang geleden, begin jaren 60 van de vorige eeuw, lid. In de laatste nieuwsbrief van de reünisten heeft hij zijn sportcarrière nog uit de doeken gedaan. Ook heeft hij daarover een boek geschreven. 

Hij legde zich met name toe op kogelstoten. De clubrecords bij de A- en B- junioren staan nog op zijn naam. 15,55 m bij de B-junioren uit 1965. Uit 1966 het clubrecord A-junioren met 14,66. In de lijst van 100 Haarlemse helden heeft hij net de top 100 niet gehaald. Maar Leo staat wel keurig op plek 108: “Leo van der Veer geb. datum 15-2-1948 2x zilver op de NK jeugd (kogel en 4×100 m in 1966) en brons in 1967 (discus); 4 interlands.” 

Leo kon dus niet alleen kogelstoten! Daarnaast heeft hij nog vele goede prestaties geleverd. Toen hij wat ouder werd en ging studeren in Amsterdam en wonen op Marken was hij langere tijd geen lid meer van de club. Later werd hij weer lid. Hij heeft toen een groot aantal activiteiten ontplooid. 

In 2009 trad hij toe tot het bestuur. Hij hield zich onder andere bezig met het onderhoud van het krachthonk. Ook was hij lid van de reüniecommissie. Zijn ziekte maakte voor een groot deel een einde aan al deze activiteiten. De afgelopen jaren heeft hij nog hard en met succes gewerkt aan de digitalisering van het clubblad “De Wissel”. Daarvoor werd hem de Ad Paulen beker uitgereikt. 

We zullen hem missen.

Annuleren