Trainen bij de recreanten

Hoi Sportvrienden,
Ik ga me even voorstellen want…. in mijn recreanten groep op zondagmorgen is er plaats voor meer lopers.
Mijn “loopbaan” is wat lopen betreft, dat ik 20 jaar geleden met hardllopen ben begonnen in Vlaardingen. Ik ben geboren in Avenhorn. Sinds 2002 woon ik in Haarlem. Ik was nog niet verhuisd of ik trainde al bij KAV. In 2006 haalde ik mijn diploma als assistenttrainer reccreatieve loopgroepen. Ik heb bij KAV in verschilende loopgroepen als assistent trainer gewerkt. Eén keer in de 3 weken train ik nu in de zaal de Keep-fitters groep van KAV in de zaal.

Ondertussen liep ik marathons, op mijn 60ste liep ik mijn 1ste marathon daar ben ik wel trots op. Ik liep er 8 waaronder New York en heel apart de Slachtemarathon in Friesland van Easterwierum naar Oostertwierum naar de waddenkust. Over verschillende stukken dijklichamen zoals dat heet. Deze wordt (werd) om de vier jaar gehouden.

Maar genoeg hierover. Zondagmorgen trainen we dus als  recreanten groep.  van 10u t/m 11.15u. Dit zijn ook tijden dat jongeren trainen.
Voor beginners zoals ouders en grootouders is het ideaal om hier in te stappen als ze toch moeten wachten. We blijven op de baan en je begint in je eigen tempo. We doen oefeningen, loopscholing, korte sprintjes en uitlopen op de baan. Je conditie kan je rustig opbouwen in eigen tempo. Ouders en grootouders die om die tijd hun kinderen naar het sporten brengen kunnen de stap wagen. Ook als je iemand weet die even een zetje moet hebben om te beginnen is dit ideaal. Gewoon een paar keer komen snuffelen of dit wat is. En regen? Die voelen we niet en tegen de kou kun je je kleden!
We hopen op feed-back.
Met sportgroeten,
Ludwien Potveer.

Annuleren