wegwedstrijden september, oktober en november 2015

Wegwedstrijden

12 september: Winschoten 10x10k estafette

Verdienstelijk WK debuut lange afstand lopers! Met een mix van ervaring en jong talent heeft AV Haarlem op 12 september deelgenomen aan het WK 100 kilometer. Maar dan wel als 10x10k estafette ploeg. Na een aarzelende start bestormden de Haarlemmers al snel de top-100 en stegen daarna gestaag richting top 50 om uiteindelijk als nummer 32 van 243 teams te eindigen. Totaaltijd 7:59:10. Het was een memorabele dag, passend afgesloten met een gezamenlijk diner in restaurant Greens te Vlagtwedde. Al met al smaakte dit WK naar meer. Aan het debutantenbal werd deelgenomen door: Marco Kok; Marcel Witmer; Ella Komen; John Komen; Gerlies Nap; Frank Peeters; Boudewijn Stapper; Sander Overdevest; Vincent Witmond; Daan )ppenhuis. Begeleidingsteam voor fysieke en mentale bijstand: René Ruis (captain), Jeroen en Jana Peeters.

Zie ook:  www.runwinschoten.nl

 

11 oktober: Rondom Haarlem Estafetteloop

Ook in 2015 was er weer een geweldige editie van Rondom Haarlem. Maar liefst vier teams van onze vereniging deden mee, in een wedstrijd die uitdrukkelijk geen wedstrijd mag heten. Team 4 onder leiding van Daan Oppenhuis vloog over het parcours. Met de jonge goden waarvan hij teamcaptain was, kon iedereen een goede tijd lopen. Met 3:29:06 verpulverden ze het clubrecord en kwamen ze op een mooie tweede plek. Daan Oppenhuis zei hierover:” Ik ben trots op dit team, iedereen heeft het maximale eruit gehaald en keihard gelopen.” AV Haarlem team 2 en 3 hadden een spannende strijd met elkaar. Onder leiding van teamcaptains René Ruis en Marco Kok werden de teams tot grote hoogten opgezweept. René had van tevoren een parcours verkenning gedaan en talloze foto’s gemaakt (met AV Haarlem trui). Marco compenseerde hiervoor door zijn gebruikelijke enthousiasme en door het meenemen van bananen en zakjes met nootjes voor alle teams. Uiteindelijk eindigen ze als 8e en 12e met beide een tijd rond de 3:50:00. Team 1 dat via connecties van Marco uit Amstelveen was komen opdraven liep keurig de goede route. Ze finishten net boven de vier uur.

Voor uitslagen en foto’s:  www.rondomhaarlem.nl

 

15 november: De Zevenheuvelenloop

Alweer de 32e editie van deze pittige 15 kilometer loop, met een schitterend parcours en perfecte organisatie. Boudewijn Stapper, John Komen en Marco Kok (toch gestart met blessure – hielspoor) trotseerden de heuvels en de storm om uit te komen op 1:13:45 (Boudewijn), 1:15:56 (John) en 1:25:06 (Marco, maar met die blessure dus hulde!). Gezien de omstandigheden heel verdienstelijke prestaties. Onderweg nog even een stukje om vanwege een omgewaaide boom maar dat mocht de pret niet drukken. Ook mogen we de prestatie van ex-AV Haarlemmer Vincent Witmond, nog altijd graag geziene gastloper (zie verslag Winschoten), niet onvermeld laten: 1:02:59. Klasse.

Meer uitslagen en foto’s:  www.zevenheuvelenloop.nl

Annuleren