26e Stet Cross te Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE – De traditioneel zware cross wedstrijd van RKAV DEM gehouden in Wijk aan Zee stond afgelopen zondag weer op het programma. Bij zo’n beetje alle leeftijdscategorieën was AV Haarlem sterk vertegenwoordigd. De grootste successen waren er voor C-juniore Katinka Becker en pupil Siem Boot. Katinka werd 1ste bij de meisjes CD door haar 2200 m race te volbrengen in 8:40 min, tien seconden sneller dan haar beste concurrent.. Siem had op deze stormachtige najaarsdag twee geduchte tegenstanders gevonden. Hij werd in de cross-race over 1140 m derde in een tijd van 4:19. Maar omdat de nummer twee geen KNAU lid was, telt zijn tijd officieel niet mee, en is Siem dus tweede in de eindstand voor pupillen.

A-junior Simon Nijland stond vandaag, in opdracht van zijn nieuwe trainer en omdat hij het zelf natuurlijk ook wilde, aan de start van de 3.3 km cross voor AB junioren en neo-senioren. In een groepje van drie atleten was Simon als tweede over de streep in een tijd van 12:39 min. Dit was de 16de tijd van de dag en de 8ste tijd in Simon’s categorie.

Bij de mannen senioren waren drie AV Haarlemmers actief. En niet de minste wel te verstaan.
Gold old Bas Gevaert trotseerde deze keer de beruchte 10.4 km inclusief mul zand-strand en elementen van het weer om als 14de te eindigen met een tijd van 42:47 min. Bas had graag harder gelopen, maar verkeek zich weer op de zware omstandigheden op het stuk door het zand. Op gepaste afstand van Bas was debutant in Wijk aan Zee, Remy Cornet als 23ste gefinisht. Ondanks compleet moegestreden te zijn na 6 km was Remy toch nog in staat een acceptabele tijd van 45:11 neer te zetten. Cross-fanaat Jeroen Peeters was de derde AV Haarlem die aan de start van de 10.4 km cross verscheen. Hij finishte uiteindelijk als 31ste in een tijd van 49:10 min.

Bij de ietsje oudere senioren, oftewel de mannen 40+, waren ook drie AV Haarlemmers actief deze zondag. Goede tijden en rankgeschikkingen waren weggelegd voor Kareljan Schoutens, 10de met 43:42 min, en Frank Peeters, 14de met 44:28. Zeker niet minder verdienstelijk was de prestatie van Adrie Tol. Hij finishte als 22ste in deze leeftijdscategorie. Adrie deed 49 min en 17s over de 10.4 km.

Last but not least, bij de mannen 50+ was het onze goedaardige AV Haarlem collega René Ruis die de eer van de club mocht gaan verdedigen. René liep uiteindelijk deze editie van de STET cross net niet onder het uur, 1:00:33. Achteraf had René misschien graag nog onder het uur gedoken, maar toch een puike prestatie voor hem.

Enkele reacties na afloop:

Remy Cornet: “Je begint toch te snel aan z’n race, ondanks alle waarschuwingen”

Bas Gevaert: “Het was flink afzien in Wijk aan Zee”

Nog een keer Remy Cornet: “Na 30 min was ik al helemaal verrot, en dan moet je nog ruim 4 km.”

Nog een keer Bas Gevaert: “Op de één of andere manier verkijk ik mij er altijd op hoe zwaar het is.”

Bij DEM kun je de complete uitslagen voor alle leeftijdscategorieën vinden.

Rolf Bruijn
Geplaatst op
30 november 2006
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren