Uitslagen 27-28 april

Waar normaal gesproken de april wedstrijden weinig animo beleven bij atleten en atletes is het dit jaar door de wellicht vroege zomerse temperaturen heel anders. De 1ste competitie-wedstrijd voor de CD-junioren en senioren vorig weekend beloofden al veel goeds voor de rest van het seizoen. Dit signaal werd afgelopen weekend wederom uitgezonden.
Op vrijdag kwamen AV Haarlemmers op twee verschillende wedstrijden in actie. Simon Nijland en Jirina van Kesteren besloten naar de Run2Day track meeting in Utrecht te gaan. Deze doorgaans sterk bezette instuifwedstrijd leek Simon de ideale mogelijkheid een gooi te doen naar een nieuw pr op zijn onderdeel, de 800m.
Hoewel de huidige uitslagenlijst anders doet vermoeden, lukte het Simon om ruim 6/10de s van zijn pr af te halen. De nieuwe pr voor Simon op de 800m staat op 2:04.77. Met deze tijd werd Simon 7de bij de A-junioren.
Jirina van Kesteren liep ook een 800m. Bij de dames eindigde ze als 4de in een tijd van 2:24.14. Volgens mij geen slechte tijd voor een eerste wedstrijd. Maar, corrigeer me als ik het fout heb en het een geweldige tijd voor Jirina is.
In Alkmaar bij de eerste wedstrijd van het Schadenberg Circuit kwamen ook twee AV Haarlemmers in actie. Op de 100m en 200m leek Rolf Bruijn ontketend. Twee ruime pr’s waren het resultaat. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de tijden handtijden zijn en de wind niet geheel ongustig was, hoewel zeker geen 100% rugwind. Op de 100m liep Rolf 12.0 s en op de 200m voor het eerst onder de grens van 24 s met, 23.9 s.
Remy Cornet probeerde op de 3000m de teleurstelling van de 5000m op de competitie van zich af te lopen. Hij slaagde hier redelijk in. Met een tijd van 10:40.7s was hij maar enkele seconden verwijderd van een pr. Duidelijk een verbetering ten opzichte van het resultaat op de teleurstellende 5000m.
Hoewel geen AV-Haarlem atlete toch even een vermelding over de prestaties van Kristel van Es van AV DOKEV. Als regelmatige bezoekster van de senioren/junioren A trainingen verdient zij het om in dit verslagje vermeld te worden. Kristel behaalde namelijk een pr bij het verspringen met een afstand van 4.52 m en sprong bij het hoogspringen in over de 1.55m. Kristel had graag over de 1.60 gesprongen, maar dit zat er helaas nog niet in. Dit was mede te verklaren door de omstandigheden van veel wind, lang wachten en nauwlijks concurrentie. Onder goede omstandigheden en met een goed wedstrijdritme hoeft de 1.60 m geen probleem voor haar te zijn.

Op zaterdag kwamen enkele AV Haarlem junioren in actie tijdens de atletiekwedstrijd voor internationale scholen in Europa, gehouden in Lisse. AV Haarlemmer René Moesman traint de leerlingen van de “Nederlandse” internationale school. Zodoende konden junioren van AV Haarlem meedoen met deze wedstrijd met internationale allure. De uitslagen hiervan zijn op dit moment nog niet bekend, maar volgens zo spoedig mogelijk.

Geplaatst op
28 april 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren