Wedstrijd van de Amerikaanse scholen in Lisse

Op de mooie ochtend van zaterdag 28 april is een aantal van ons naar Lisse gegaan. Daar vond een wedstrijd plaats tussen verschillende Amerikaanse scholen van Europa. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Amerikaanse school uit Den Haag, waar ook René Moesman aan verbonden is. René had van tevoren al gezegd dat het wel leuk zou zijn als wij ook een estafetteteam zouden vormen. Het wat nog even spannend of dit wel zou gaan lukken, omdat Frank, die hiervan niets wist, pas om kwart voor twaalf aankwam en we om twaalf uur al moesten lopen. Enige minuten later behaalden we een mooie tweede plek op de 4 keer 100 meter.
Niels Weller en ik (Niels Ran) gingen vervolgens hoogspringen. Niels W. hield stand tot 1,70 m en ik sprong een geweldig PR met 1,80 m. Meteen daarna begonnen we met verspringen waar ook Kan aan mee deed. Kan behaalde een tweede plaats met 5,88 m en Niels W. sprong 5,38 m, wat goed was voor de vijfde plaats. Helaas haalde ik zelf weer de zes meter niet, maar mijn sprong van 5,95 m was wel de verste van iedereen.
Frank en Kan hebben ergens op die dag ook de 110 meter horden gelopen. Kan werd hier eerste in een tijd van 15.68 seconden en Frank haalde 17.47 seconden.

Ondertussen hadden de dames van onze ploeg (Tara, Esther en Anouck) ook niet stil gezeten. Tara werd eerste bij het verspringen met een sprong van 5,09 m en Anouck sprong 3,81 m. Esther haalde een vijfde plaats bij het discuswerpen met haar worp van 18,58 m en bij het hoogspringen ging ze over 1,25 m. Bij het kogelstoten was het weer Tara die won. Ze stootte de kogel van 3 kilogram tot maar liefst 11,39 m en Anouck haalde net de acht meter niet met haar krachtsexplosie van 7,99 m.

Toen er even een rustig gedeelte was, is een aantal mensen een broodje bal gaan eten, wat volgens René niet verstandig was, omdat we nog mee zouden doen aan de 4×400 m. Maar goed, dat was een zorg voor later. Eerst was er nog de 100 meter. Kan kwam na 11.72 seconden over de streep. Ik was net iets sneller met 11.63 s. Frank en Niels Weller hadden daarna nog hink-stapspringen gedaan. Dit werd gewonnen door Niels met een sprong van 11,25 m. Frank werd tweede met 11,12 m.

Toen stond er nog maar een onderdeel op het programma: de 4 keer 400 meter, een niet alledaags onderdeel, wat heel wat inspanning vergt. Onze eerste loper Niels Weller liep een rondetijd van ongeveer 60 seconden, de tweede loper, Frank deed er ongeveer 56 seconden over. Kan, die onze derde loper was, liep zijn 400m in ongeveer 58 seconden. Als laatste liep Niels Ran in ongeveer 54 seconden. Dit resulteerde in een eindtijd van 3:49.18 die goed was voor de derde plaats.

Al met al was het dus een geslaagde dag met mooie prestaties. Het is dus te hopen dat er nog meer van deze mooie dagen aankomen.

Niels Ran

Geplaatst op
29 april 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren