Sander Rotteveel plaatst zich voor Peking

Tijdens het open NK aangepast sporten in Emmeloord plaatste Sander Rotteveel zich voor de Paralympics in Peking door onder de limiet van 24,63 sec. voor de 200 meter van de NOC*NSF te duiken. Hij werd op deze afstand kampioen in zijn klasse in een fabuleuze tijd van 24,55 sec. (+ 0,6 m/s). Daarmee liet hij zijn concurrenten ver achter zich. Deze tijd betekende niet alleen een plaatsing voor Peking, maar ook een nieuw Nederlands record. Het oude record stond overigens ook al op zijn naam: 25,68 sec. op de dag af een jaar geleden gelopen in Breda. Daar dook hij dus meer dan een seconde onder.
Ook op de tweede dag van het Open NK atletiek voor aangepast sporten heeft Sander een Nederlands record verbeterd. Dit maal op de 100 meter. De nieuwe tijd is 12,35 sec. (0,0 m/s). Het is een aanscherping met 0,42 sec. van het record in zijn categorie T44. Het oude record stond ook al op zijn naam; hij liep op 14 april van dit jaar in Amersfoort 12,77 sec. Klasse ! Ook voor deze afstand komt Peking steeds dichterbij ….. De limiet is 12.24 sec. Proficiat Sander.

Geplaatst op
28 mei 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren