Nieuwe clubrecords tijdens NK junioren

Tijdens de NK voor A en B junioren zijn er drie AV Haarlem outdoor clubrecords verbeterd.
Het nog geen twee jaar oude meisjes A clubrecord op de 1500m van Jirina van Kesteren werd door Larissa Scholten met meer dan 10s scherper gezet. Larissa werd in Utrecht 10de op de 1500m met een tijd van 5:02.39.
B-juniore Tara van Schie liet in Utrecht weer zien dat zij op dit moment in topvorm verkeert. Maar liefst twee clubrecords werden door haar verbroken.
Tijdens de Kermismeerkamp in Best, een week voor de NK junioren, evenaarde Tara het verspringen-clubrecord nog, maar op de NK was ze wel in staat verder te springen dan Marjanne van Sambeek in 1993 al deed. Tara kwam in haar 4de poging namelijk tot een afstand van 5.42m. 11 cm verder dan Marjanne destijds. Tara werd hiermee uiteindelijk gedeeld 6de.
Bij het hinkstapspringen eindigde Tara ook als 6de. In haar tweede poging kwam ze tot een sprong van 10.63m. Hiermee verbeterde Tara het clubrecord hinkstapspringen meisje B met wederom 11 cm. Dit clubrecord stond op naam van Sanne Immer en dateerde van alweer ruim 5 jaar geleden.

Geplaatst op
8 juli 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren