MONDO Keien Meeting

Afgelopen zaterdag stond de bekende Keien Meeting in Uden op het programma van de nationale en internationale atletiektop. Bijzonder aan deze editie van de meeting was het in gebruik nemen van de allereerste MONDO kunststof ondergrond. Dit type ondergrond zou sneller moeten zijn voor de sprinters dan de standaard kunststof ondergrond van Nederlandse atletiekbanen.
Drie AV Haarlemmers waren actief getuige van deze sterk bezette meeting, die onderdeel is van het nationale baancircuit. Tijdens het voorprogramma kwamen Wouter van Gorselen en Rolf Bruijn tegen elkaar in actie op de 200m. Ondanks dat Wouter pas 1 keer had getraind sinds zijn terugkomst van vakantie lukte het hem wel om een goede tijd neer te zetten van 23.57s. Vlak daarachter kwam Rolf tot een tijd van 24.25s. Voor beide atleten zeker geen slechte tijden. Vooral als men in beschouwing neemt dat beide atleten door onverwachte files op weg naar Uden maar zeer kort de tijd hadden om zich voor te bereiden op hun 200m race. Het voordeel van de MONDO ondergrond was echter niet echt voelbaar op te zien aan de tijden.
Eén AV Haarlem atleet kwam in actie tijdens het hoofd-programma. Godfrey Ramokone deed op het onderdeel 3000m steeple een poging om zijn pr tot onder de 9 minuten te brengen. Met de goede race in Heusden, België, op de 5000m in het achterhoofd, leek dit een zeer haalbare doelstelling. Helaas was Godfrey deze zonnige zaterdag in zeer slechte vorm en moest hij halverwege uitstappen. Naar eigen zeggen een zeldzaamheid voor hem, maar spijtig genoeg wel noodzakelijk. Wellicht dat Godfrey zich in Breda kan revancheren met een pr op de 3000m.

Op deze website is een video van de 3000 m steeple met Godfrey Ramokone in actie te zien.

Verder nog goed nieuws uit Heiloo. Op vrijdag 3 augustus won Simon Nijland de A-junioren 1000m tijdens de 2de AV Trias avondinstuifwedstrijd. Simon liep een tijd van 2:43.13, hetgeen volgens mij wel een pr is.

Geplaatst op
4 augustus 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren