Clubrecord gesneuveld bij competitiewedstrijd in Gendringen

Bij de derde competitiewedstrijd bij Atletico ’73 is over het algemeen zeer goed verlopen. Het begon al met het weer dat met een zonnetje en ongeveer 25 graden een stuk beter was dan de regen van de dag ervoor. Maar ook op sportief gebied ging het de ploeg voor de wind, want op vier onderdelen ging de winst naar een Haarlem-atleet. Tom Wiggers, die eerder dit jaar al tweemaal een 10 km binnen een half uur had gelopen, liep op de 5000 m een tijd van 14.32,1, wat goed was voor 903 punten! Ook Jurgen Wielart liet weer van zich spreken door de 200 m (22,50 s) en de 400 m (48,6 s) te winnen en Niels Ran won het hoogspringen met een hoogte van 1,95 m. Bij het hink-stap-springen sprong Niels naar een tweede plaats met een afstand van 12,78 m.

Heel verrassend was ook de prestatie van Niels Weller, want hoewel hij de afgelopen tijd door blessures nauwelijks heeft kunnen trainen wist hij bij het polsstokhoogspringen iedereen te verbazen door 2,80 m te springen. Verder wist Gydo van de Pieterman bij zowel op de 110 m horden (16,57 s) als het verspringen een PR te behalen (5,90 m) en ook de 800 m lopers liepen een goede race, al had een enkeling wel op meer gehoopt. Jeroen Büller liep op dit onderdeel naar een tijd van 1.58,6 en Simon Nijland liep in dezelfde serie als Bram Som naar een tijd van 1.57,3.

De slagroom op de taart kwam echter aan het eind van de middag toen de heren de Zweedse estafette gingen lopen, want hoewel sommigen toch wel zichtbaar vermoeid aan de start verschenen liepen de heren een goede race. Jurgen Wielart startte met een 400 m, die hij toch weer onder de 50 seconde liep. Hij werd gevolgd door Niels Ran (300 m), Gydo van de Pieterman (200 m) en Wouter van Gorselen die op zijn 100 m toch nog atleten inhaalde en ons zo de winst in deze serie bezorgde. Met de tijd van 2.02,19 werden ze uiteindelijk tweede en wisten ze het uit 1965 stammende clubrecord te verbeteren.

In de einstand van deze dag werd de Haarlem ploeg tweede in poule 32 en 8e in de landelijke stand! In de landelijke stand zijn ze daardoor gestegen van de 23e naar de 19e plaats en zijn de clubs uit de regio (AV Suomi en KAV Holland) ingehaald.

Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd.

Klik hier voor de uitslagen van deze wedstrijd.

Klik hier voor de stand in de poule en hier voor de landelijke stand.

Geplaatst op
26 juni 2011
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren