Gebiedsfinale CD Competitie

Zaterdag 25 juni was de gebiedsfinale van de CD-competitie in Heerhugowaard. De dag begon in meerdere opzichten niet zoals ik had gehoopt. Ten eerste regende het en ten tweede kwamen twee atleten niet opdagen op het van tevoren afgesproken tijdstip. Gelukkig kwam na twee telefoontjes uiteindelijk iedereen op tijd aan in Heerhugowaard.

Het eerste dat hier op het programma stond was de vlaggenparade waarbij iedere ploeg een halve ronde over de baan moest lopen met een vlag van de vereniging. Na deze ceremonie kon de wedstrijd beginnen.

Jongens D

In eerste instantie zou de jongens D-ploeg bestaan uit Pim Pauel, Max Landheer, Jelle Kelderman en Jason Komen. Helaas was Jelle ziek en daardoor waren er kort voor de wedstrijd wat onzekerheden voor deze ploeg. Gelukkig kwamen Steven Blank en Daniël Kraaijkamp voor Jelle in de plaats, waardoor de ploeg ineens sterk bezet was.

De dag begon zoals gebruikelijk met de 4 x 80 m estafette. Voor startloper Steven was het zijn eerste wedstrijd en hoewel het behoorlijk glad was door het water op de baan, ging hij snel van start. Deze snelheid wisten Max, Jason en Pim vast te houden, want zij liepen met een tijd van 44,65 seconden net iets langzamer dan de vorige keer. Steven kon vervolgens na een korte pauze beginnen met het hoogspringen waar hij met 1,20 m naar zijn eerste PR sprong. Op de 80 m horden liep hij naar een tijd van 16,63 seconde.

Jason Komen deed net als in de vorige wedstrijd mee aan de 80 m horden en het discuswerpen. Bij de horden liep hij een goede tijd van 15,50 en bij het discuswerpen wierp hij een redelijke afstand van 18,79 meter.

Pim Pauel presteerde dit keer nog iets minder goed bij het kogelstoten, alhoewel zijn afstand van 9,05 meter toch niet onaardig is. Gelukkig wist hij dit goed te maken op de 80 meter, want Pim wist dit onderdeel te winnen met een nieuw PR van 10,72 s.

Daniël Kraaijkamp die ook een 80 m liep, verbeterde zijn PR met meer dan een halve seconde tot 12,39 s. Ook zijn uitslag op de 1000 m mocht er wezen, want hoewel hij al een aantal keer een 1000 m had gelopen, had hij nog nooit onder de 4 minuten gelopen. Nu liep hij echter naar een tijd van 3.47,29.

Max Landheer liep ook een 1000 m en was van tevoren behoorlijk zenuwachtig, omdat hij niet precies wist achter wie hij aan moest lopen. Gelukkig kwam dit allemaal goed en omdat zijn moeder had gezegd dat hij voor iedere seconde die hij sneller was dan de vorige keer (3.29,2) een euro zou krijgen, kon Max met een goedgevulde portemonnee naar huis. Hij liep namelijk naar de vierde plaat met een tijd van 3.11,16 en verbeterde zijn PR met 13 seconden. Eerder die dag sprong hij bij het verspringen een nieuw PR van 4,28 m.

Jongens C

De jongens C-ploeg bestond uit Gijs Eijgenraam, Luuk Verzijden, Paul Zuiderduin, Shaquille de Rooij en Siem Prins. In de vorige twee wedstrijden werd ongeveer hetzelfde gepresteerd, want in de eerste wedstrijd haalde ze 4783 punten en in de tweede 4838. Alles bij elkaar was er dus wel sprake van een lichte stijging en die stijging werd gelijk doorgezet bij het eerste onderdeel, de 4×100 m estafette. Want de jongens waren hier met 51,11 seconden weer sneller dan in de vorige wedstrijd.

Luuk Verzijden had er toen al weer een onderdeel opzitten, want het speerwerpen was al weer afgelopen. In de vorige wedstrijd had hij dit onderdeel gewonnen met een afstand van 33,95 m, maar in deze gebiedsfinale bleek het niveau toch hoger te liggen, want zijn afstand van 33,28 meter was hier goed voor een 8e plaats. Zijn andere onderdeel was de 80 m horden, hij liep hier een zeer goede race en wist met een nieuw PR van 16,40 zelfs Shaquille de Rooij te verslaan. Shaquille behaalde met 16,68 echter ook een nieuw PR en zijn tijd van 12,85 seconden op de 100 m mocht er ook wezen.

Paul Zuiderduin kwam zoals gebruikelijk in actie bij het hoogspringen. Op dit voor hem bekende onderdeel sprong hij naar een hoogte van 1,55 m. Ook bij het kogelstoten presteerde hij goed, want hier verbeterde hij zijn PR tot 8,01 m. Het derde werpnummer, het discuswerpen, kwam voor rekening van Siem Prins. Hij wierp de discus naar een afstand van 15,98 m.

Gijs Eijgenraam nam vandaag het verspringen en de 800 m voor zijn rekening. Voor het verspringen traint hij sinds kort ook op woensdag en misschien wel daardoor sprong hij naar een nieuw PR van 5,13 m. Hiermee werd hij derde op dit onderdeel. Op de 800 m liep hij 2.30,69.

Eindstand

Zowel de jongens D als de jongens D-ploeg had zich als negende ploeg geplaatst voor de gebiedsfinale. De jongens C eindigde als negende, maar scoorde met 5020 wel bijna 200 punten meer dan hiervoor. De jongens D eindigde als achtste met 3826 punten. In de landelijke stand zijn de jongens D 15e geworden en de jongens C 38e.

Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd. Heb je nog meer foto’s, mail ze dan naar Niels en Niels.

Klik hier voor de uitslagen van deze wedstrijd.

Klik hier voor de landelijke stand van de jongens D.

Klik hier voor de landelijke stand van de jongens C.

Geplaatst op
26 juni 2011
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren