International Highjump Meeting

Op zondag 11 september was de International Highjump Meeting in Zoetermeer. Hoogspringers uit het hele land en zelfs het buitenland kwamen hier naar toe voor een wedstrijdje hoogspringen. AV Haarlem werd vertegenwoordigd door C-junior Paul Zuiderduin, A-junior Dik de Groot en Niels Ran.

De eerste die in actie kwam was Paul en hoewel het inspringen niet helemaal soepel verliep (Paul raakte de lat), ging het in de wedstrijd steeds beter. Zijn aanvangshoogte van 1,40 m haalde hij in een keer en ook de volgende sprongen gingen goed. Hij kwam uiteindelijk tot een hoogte van 1,60 m, een evenaring van zijn PR en goed voor een bronzen medaille.

Vervolgens kwamen Dik en ikzelf in actie. Wij volgden het voorbeeld van Paul door bij het inspringen de lat te laten vallen, maar kwamen uiteindelijk wel hoger uit. Dik begon op een hoogte van 1,60 m en eindigde bij 1,70 m, 2 cm onder zijn PR. Zelf begon ik op 1,83 m en zoals wel vaker raakte ik de lat en moest nog een keer springen. De volgende sprong op 1,83 was er ruim overheen. De 1,87 m haalde ik ook in een keer, maar bij 1,91 m ging het helaas drie keer mis.

Na afloop van onze wedstrijd was er nog de ‘echte’ wedstrijd. De aanvangshoogte van 2,00 m werd door alle deelnemers overgeslagen en zo begon de wedstrijd op 2,05 m. Drie atleten sprongen uiteindelijk over 2,22 m en de Brit Tom Parsons won het goud.

Klik hier voor de uitslagen.

Geplaatst op
11 september 2011
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren