NK Junioren, uitslag finale Jeroen Büller 800 meter

Voor het NK junioren in Breda wisten 2 AV Haarlem atleten zich te plaatsen, Jeroen Büller op de 800 en Luuk Oudendijk op de 3000m Steeple.

Op dag 1 (vrijdag 1 juni) wist Jeroen in een degelijke 800 meter zich te kwalificeren voor de finale!! Hij werd 2de in zijn serie met een tijd van 2.00.12 min.

Dag 2 klonk om 12.50u het startschot voor de finale, Jeroen startte in baan 8 en ging voortvarend weg, na 100 meter kon Jeroen geen gaatje vinden in de groep en besloot op kop te lopen, na 600 meter kopwerk schoot hij de verzuring in en werd gepasseerd, hij kon aanklampen en werd 4de met een eindtijd van 1.56.54 min. Helaas werd Jeroen gedisqualificeerd, hij zou tijdens de eerste 100 meter een stuk in baan 7 hebben gelopen, aangetekend protest mocht niet baten. Jeroen vond het in eerste instantie erg jammer dat hij geen medaille heeft behaald. Achteraf is hij erg tevreden met zijn races en vond het een mooie ervaring.
Om 15.30u kwam Luuk Oudendijk in actie op de Steeple Chase, hij werd 5de in een tijd van 11.27.98 wat een PR voor hem betekende.

Geplaatst op
2 juni 2012
Auteur
Simon Nijland
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren