Tom en Jurgen vierde op NK Atletiek (met videos)

Zaterdag, Jurgen door naar finale

De derde en laatste serie van de 400 meter moest het gebeuren: Jurgen Wielart moest zich zien te plaatsen voor de finale van de 400 meter op zondag. En makkelijk was dat niet, want de concurrentie in deze serie was groot.  Ranglijstaanvoerder Liemarvin Bonavencia is met 45,77 seconden namelijk een stuk sneller dan Jurgen (47,02), maar ook Youssef El Rhalfioui (47,11) zou Jurgen kunnen bedreigen.

Jurgen startte in baan zeven en had al snel de atleet in baan 8 ingehaald, maar hoe hij ten opzichte van de rest liep was eerste instantie moeilijk in te schatten. Bij de aankomst op het laatste rechte stuk lag Jurgen een meter of 8 achter op  Bonavencia en El Rhalfioui. Gelukkig zette Jurgen flink door en haalde hij zijn tegenstanders bij op de finish.

Het bleek de snelste serie te zijn en de winst met 47,33 naar Bonavencia. Tweede werd Jurgen met 47,34 en derde werd El Rahlfioui met 47, 38. De eerste serie werd gewonnen door Bram Peters in 47,57 en de tweede serie door Joeri Moerman in 47,35. Hiermee is Jurgen met de derde tijd door naar de finale op zondagmiddag.

 <a href="http://vimeo.com/44165198">http://vimeo.com/44165198</a>

Zondag, twee maal vierde

5000 meter mannen

Op de deelnemerslijst van de 5000 meter stond Tom Wiggers vermeld met de 11e tijd (14.32,1), maar dit is zo’n dertig seconden boven zijn toptijd van een paar jaar geleden. Toch blijkt de Tom de laatste tijd goed in vorm zoals onder andere was te zien bij het NK 10000 meter in Emmeloord. Hij won hier het zilver in een goede tijd van 29.47,16.

Tom begon zijn race vandaag net als de andere atleten vrij rustig, maar het tempo was wel zodanig dat de kopgroep steeds kleiner werd. Tom wist echter keurig in deze groep te blijven en na een lichte versnelling zo rond de 4400 meter rukte hij op van de zevende naar de tweede plaats. Maar toen was de toon gezet en werd hij weer voorbijgelopen. In de eindsprint kwam hij op duidelijke achterstand van de drie koplopers, maar hij wist wel nipt vierde te worden met een tijd van 14.27,68 en dat is sneller dan zijn snelste tijd van vorig jaar.

 <a href="http://vimeo.com/44198527">http://vimeo.com/44198527</a>

1500 meter vrouwen

Larissa Scholten had dit weekend waarschijnlijk een rustig weekend, althans rustiger dan verwacht, want wegens het hoge aantal, afmeldingen (14) gingen de series op zaterdag niet door en mocht zij beginnen in de finale. In de finale zat een vroege verzuring Larissa niet mee, waardoor zij al na 500 meter op achterstand liep. Haar eindtijd van 4.53,41 was goed voor een 14e plaats.

 <a href="http://vimeo.com/44192261">http://vimeo.com/44192261</a>

400 meter mannen

Het laatste nummer van het NK was het onderdeel van onze derde Haarlem atleet. Jurgen Wielart was vandaag ingedeeld in baan 3 op de 400 meter. Gisteren liep hij een goed race en behaalde hij de derde tijd van de dag, maar het verschil met de rest was klein. Vandaag ging Jurgen opnieuw snel van start, maar halverwege de laatste bocht werd duidelijk dat Moerman, Bonavencia en El Rhalfioui als eerste op het rechte stuk zouden aankomen. Een aansluiting volgde echter niet en Jurgen werd vierde met een tijd van 47,47. De winst ging naar Joeri Moerman, die met een tijd van 46,61 zijn titel prolongeerde.

Helaas volgde daarna een blunder van de organisatie, want Jurgen werd verzocht zich naar het erepodium te begeven. Echter toen hij achter het schavot stond en de kandidaat voor de bronzen medaille zou worden omgeroepen, bleef de omroeper stil. Jurgen bleek namelijk toch vierde te zijn geworden. Dit alles is waarschijnlijk veroorzaakt door onduidelijkheden over de status van de Curaçao afkomstige Bonavencia.

De volgende dag bracht gelukkig ook goed nieuws, want Jurgen is opgenomen in de 4×400 m selectie voor het EK atletiek in Helsinki.

 <a href="http://vimeo.com/44193329">http://vimeo.com/44193329</a>

Geplaatst op
18 juni 2012
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren