CD competitie in Lelystad

De derde en laatste wedstrijd van de CD-competitie was zaterdag 23 juni bij AV Spirit in Lelystad. Namens AV Haarlem waren er een meisjes D-, een jongens D- en een jongens C-ploeg aanwezig. De hele delegatie besloeg uit meer dan 30 mensen dus er waren ook genoeg supporters mee, waaronder vijf met een camera. Klik hier voor de foto’s.

De eindstand van poule 52 is nog niet bekend, maar zal binnenkort hier te vinden zijn.

Hieronder een verslag per ploeg.

Jongens C

De jongens C-ploeg was onze grootste ploeg en bestond uit acht jongens: Tim van Vugt, Jason Komen, Max Landheer, Shaquille de Rooij, Thimo Spaan, Siem Prins, Paul Zuiderduin en Pim Pauel. Pim mocht van de dokter helaas niet hardlopen, maar werd op de estafette goed vervangen door Tim van Vugt. Tim, Jason, Max en Shaquille zetten met 50,94 seconden de derde tijd neer en waren precies even snel als bij de eerste wedstrijd dit seizoen. Bij het kogelstoten wist Shaquille daarna zijn PR met 80 cm te verbeteren to 11,12 meter. Zou dit het effect zijn van de werptraining op woensdag? Het was in ieder geval goed voor een tweede plaats en 575 punten. Ook Siem Prins verbeterde zijn PR.
De andere werpnummers werden deze dag gedaan door Pim, Siem (speer) en Thimo (discus). Als eerste stond het discuswerpen op het programma en hoewel Pim hier al lang niet meer op getraind had, verbeterde hij zijn PR met 3 meter tot 30,64 meter en werd hij tweede op dit onderdeel. Maar ook Thimo scoorde goed, want hij verbeterde zijn PR met 5 meter tot 26,83 meter en werd vijfde.
Bij het speerwerpen wierp Pim meteen in zijn eerste poging een PR, maar in de tweede en derde poging wist hij dit te verbeteren tot 36,05 meter, wat uiteindelijk goed was voor de winst op dit onderdeel. Siem Prins wierp een nieuw PR van 21,70 meter.
Eerder op de dag hadden Paul en Tim weer hun kunstje laten zien bij het hoogspringen. En dat kunstje deden ze net zo goed als de vorige keer. Paul ging in één keer over de 1,65 meter, maar de 1,70 wil steeds maar niet lukken. Tim die zijn tweede wedstrijd als hoogspringer beleefde, sprong weer 1,55 meter, wat goed was voor een vierde plaats.
Op de horden series die hierop volgden liep Jason helaas een lichte blessure op. Zijn tijd was dan ook niet geweldig, maar gelukkig liepen Max en vooral Paul een stuk beter. In de vierde serie noteerde Paul de tweede tijd en met 16.17 haalde hij acht tienden van zijn PR. Max liep hier 17,03 seconden,
Voor Max stond vervolgens de 800 meter op het programma en hoewel hij er van te voren nog steeds tegen op ziet, weet hij wel wat doorlopen is, want zijn tijd van 2.19,74 is maar net boven zijn PR. Voor Thimo was het zijn debuut op de 800 meter en hij presteerde zoals verwacht: hij finishte met 2.23,65 vlak achter Max.
Bij het verspringen werd Pim dit keer vervangen door Paul en wat we eigenlijk al dachten was ook waar: Paul springt bijna net zover als Pim, want met 4,95 meter werd Paul keurig derde op dit onderdeel en haalde 611 punten.
De afsluitende 100 meter werd gelopen door Thimo, Tim en Shaquille. Hun tijden zijn nog niet bekend.

Jongens D

Jan van der Meulen, Marco Schutter, Niels Witmer, Mike van Dijk en Jelle Kelderman waren de jongens die samen de jongens D-ploeg vormden. De estafette werd net als bij de eerste wedstrijd gelopen door de eerste vier van deze vijf, maar nu waren ze twee seconden sneller. Met 49,39 seconden werden ze zevende.
De werpers van vandaag waren Marco en Niels. Marco verbeterde op zowel het kogelstoten (6,82 m) als het discuswerpen (17,71 m) zijn PR. En vooral bij het kogelstoten zou hij gemakkelijk verder komen als hij de kogel wat meer omhoog zou stoten.
Niels wierp de speer tot 17,51 meter, iets minder dan de vorige keer, maar dat compenseerde hij weer op de 1000 meter, waar hij zeer goed van start ging. Misschien ging hij zelfs wel iets te snel van start, maar de durf begint te komen. Ook Mike begon goed en viel vooral op door zijn sterke eindsprint, waarmee hij de serie won in een nieuw PR van 3.27. Eerder had Mike op de 80 meter horden zijn PR van 15,57 al geëvenaard.
In een serie daarvoor liep Jelle, die steeds minder last heeft van de blessure aan z’n enkel, zes tienden sneller dan zijn PR (17,05), nadat hij eerder al 1,25 meter sprong met hoog.
De uitslag van de laatste nummers van de dag is bij mij nog niet bekend. Jan kwam nog in actie op de 80 meter en bij het verspringen. Jelle liep alleen nog een 80 meter.

Meisjes D

Het verhaal van de meisjes D-ploeg begon in eerste instantie nog goed, want er zou weer een estafette gelopen kunnen worden. Maar helaas kon Luce wegens ziekte niet meedoen en dus werd het voor Diede van der Loo, Sofie Bruggemann en Iris Komen een ‘gewone’ wedstrijd:

Geplaatst op
23 juni 2012
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren