Clubrecords Jurgen en Larissa

Jurgen op het grote scherm van het OS tijdens het NK 2012

Jurgen Wielart heeft zaterdag 18 augustus in Kessel-Lo, deelgemeente van het Belgische Leuven, het clubrecord verbeterd op de 400 meter. In een goed bezette wedstrijd – de Meeting van Mon – met veel buitenlandse deelnemers, kwam hij tot een tijd van 46,65 seconden. Jurgen staat hiermee op dit moment derde op de ranglijst van dit jaar. En om deze geweldige tijd verder in perspectief te zetten: Jurgen dringt nu de Nederlandse Ranglijst Allertijden binnen, op een gedeeld 22 plaats (2 andere snelle tijden zijn nog niet verwerkt). En 12 atleten die op dit onderdeel op de Olympische Spelen aan de bak kwamen waren langzamer dan Jurgen! Hij moest de wedstrijd helemaal alleen maken; hij won met met overmacht.

Het was door de vakantie aan de aandacht ontsnapt, maar ook Larissa Scholten verbeterde een clubrecord, namelijk dat op de 800 meter. Tijdens de Track Meeting in Utrecht op 13 juli liep Larissa 2.14,09 minuut. Het record stond al op haar naam met 2.15,70 minuut. Nu was ze dus ruim anderhalve seconde sneller. In de wedstrijd zelf eindigde Larissa als tweede.

Geplaatst op
25 augustus 2012
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren