Toptijden AV Haarlemmers

PR voor Tom Wiggers op de 5000 meter – Memorial Geert Rasschaert 2012

In Ninove, Oost-Vlaanderen, liep Tom op de late zaterdagavond van 21 juli in een internationaal gezelschap zonder Belgen een nieuw PR op de 5 km. Zijn tijd van 14.00,22 min. betekende een 18e plaats. Het Memorial Geert Rasschaert is een jaarlijks terugkerende topwedstrijd. Tom liep tussen mensen uit Nieuw-Zeeland, Kenia, Japan, Equador, Spanje, VS en meer. De winnaar liep namens Bahrein en realiseerde een tijd van 13.20 min. Tom, gefeliciteerd!

PR voor Jeroen Büller op de 800 m

Op de tweede Wageningen Trackmeeting heeft Jeroen Büller zijn PR op de 800 meter verbeterd. “1.55,04 is de nieuwe time to beat”, aldus Jeroen. Alleen Bram Som (1.53,07) en Jaap Gerben Vellinga (1.54,27) waren sneller dan Jeroen.

Guldensporen meeting in Kortrijk

Team Distance Runners (TDR) was zaterdag 14 juli aanwezig bij de Guldensporen Meeting in het Belgische Kortrijk. En met TDR was ook Tom Wiggers afgereisd naar België. Hij kwam dit keer in actie op de 1500 m, waar hij met 3.47,28 de achtste tijd neerzette. Dit is volgens de ranglijstensite van Ton de Kleijn de op zeven na snelste tijd die dit jaar door een Nederlander is gelopen. Lees hier het verslag op de website van TDR.

KBC Nacht van de Atletiek

In het Belgische Heusden heeft Tom Wiggers zaterdagavond 7 juli zijn opwachting gemaakt bij de KBC Nacht van de Atletiek. Zijn onderdeel was de 5000 meter, het onderdeel waar hij bij het afgelopen NK vierde werd. In het Olympisch Stadion liep hij toen naar een tijd van 14.27,68, ruim boven zijn PR van 14.01,94 dat nog stamt uit de eerste periode dat hij bij Team Distance Runners trainde.

Sinds kort is Tom weer terug op het ‘oude nest’ en probeert hij topsport te combineren met een nieuwe baan, zoals is te lezen in een interview van Losse Veter. En dat topsport mogelijk is, bewees hij gisteren door op de 5000 meter 14.02,15 neer te zetten als eindtijd. Dit is alweer 25 seconden sneller dan bij het NK én slechts 21 honderdsten boven zijn PR. Winnaar op de 5000 meter was de Keniaan Rop Albert die zijn 5000 meter aflegde in 13.01,91.

Arena Games – Hilversum

Larissa Scholten kwam een dag later, op zondag 8 juli, in actie bij Arena Games in Hilversum. Op de vierde wedstrijd van het Nationaal Baancircuit liep Larissa de 800 meter in 2.15,73, wat slechts drie honderdsten boven haar PR (en het clubrecord) is. Ook A-junior Jeroen Büller liep de 800 meter. Hij liep een keurige tijd van 1.56,40.

Geplaatst op
20 augustus 2012
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren