Seniorencompetitie AV Haarlem

Op de winderige zondagochtend 16 juni stonden Niels Ran, Tim Rombout en Rene Ruis al om half tien op de atletiekbaan om te zorgen dat alle spullen klaar stonden voor de competitiewedstrijd. Hoewel Niels en Tim beide drie onderdelen hadden, waren zij toch bereid om al voor dag en dauw uit hun bed te komen. Rene was de rest van de dag ook de commissaris van vertrek. Dit soort vrijwilligers zijn het hart van de vereniging.

Om iets voor half één was het eerste onderdeel van de dag: de 110 meter horden. Niels Ran offerde zich op om dit nare onderdeel te doen. Onze vaste hordeloper, Gydo, was hard gevallen met de fiets en was daardoor niet in staat om horden te lopen. Niels sprong makkelijk over de horde heen en tussen de horde deed hij een keurige driepas. Met flinke wind tegen liep Niels 19,56. Niels mocht daarna direct gaan verspringen. Nadat de aanloop langer was gemaakt door de flinke rugwind, sprong Niels naar 5.81.
Tot slot mocht Niels om kwart over twee ook nog hoogspringen. Met een hoogte van 1.80 sprong Niels zijn beste prestatie van het seizoen. De volgende dagen heeft Niels gemerkt dat hij drie onderdelen op een dag had gedaan.

Jeroen en Daan liepen beiden de 800 meter. Daan liep een nieuw PR van 2:09:17. Jeroen liep na een maand van nauwelijks training naar een prima tijd van 2:01:78.

Tim mocht om 12:50 beginnen aan zijn werpkamp. Het eerste onderdeel was discuswerpen. Tim wierp de discus naar 27.84. Daarna stootte Tim de kogel met een enorme krachtexplosie naar 10.64.
Na deze twee onderdelen moest Tim ook nog speerwerpen. Tim wierp de speer naar 47 meter. Tim heeft hiermee drie PR’s gegooid in één wedstrijd. Ik vind dit een clubrecord waard. Het is namelijk een topprestatie om drie keer jezelf op een dag te verbeteren.

Bij de 100 meter stond de wind pal tegen. Wouter liep 12.01 en Jurgen liep 11.17. Misschien niet de tijden waar ze op gehoopt hadden, maar met een wind van 4.1 meter per seconde waren de omstandigheden lastig. Op de 200 meter liepen Jurgen en Wouter ook. Jur liep in de ongunstige baan 1 met veel wind tegen naar een keurige tijd van 22.47. Wouter liep op de 200 meter niet super, maar spaarde zich ook voor de estafette.

Bij het polsstokhoogspringen is gegokt en verloren. Nadat Niels de aanvangshoogte van 2.30 had gesprongen, werd duidelijk dat Niels als hij de drie meter wilde halen, een andere stok moest gebruiken. Dit experiment pakte helaas niet goed uit. Dit is erg jammer, omdat Niels en ik ook denken dat Niels veel beter kan springen dan 2.30. Niels heeft namelijk vanaf april keihard getraind op polsstok, dus volgend jaar komt die drie meter er echt wel.

Op de 400 meter liepen Mark en Simon. Mark liep naar een tijd van 63 seconden. Als je hard blijft doortrainen Mark, ga je volgend jaar dik onder de minuut. Simon liep vanuit de ongunstige baan 6. Na een flitsende eerste 250 meter kwam de wind pal tegen te staan. Simon verzuurde volledig, maar liep op karakter door naar een tijd van 51.15. Simon mocht daarna kogelstoten. Simon stootte een nieuw pr van 9.53! Volgend jaar kan Simon over de 10 meter werpen!

Op de 5 km rende Tom het hele veld op een straatlengte achterstand. Na een constante race met een snelle slotronde liep Tom een tijd van 14:45.

Gydo sprong bij het hink-stap-springen naar een afstand van 11.30. Dit is erg knap, omdat Gydo 24 uur hiervoor was gevallen met de fiets.

De afsluiter van de dag was de Zweedse estafette. Al weken van te voren werd er geroepen dat deze mannen het clubrecord zouden verbeteren. Er werd ook aangetreden in de sterkst mogelijke opstelling. Jurgen startte met een flitsende ronde. Hij liep door de verzuring heen en had iedereen op 40 meter achterstand gelopen. Toen beukte Simon de driehonderd er doorheen alsof hij nog helemaal geen 400 meter had gelopen. Toen mocht Wouter tweehonderd meter met wind tegen lopen. Ondanks dat Wouter moe was liep hij hard door. Toen Gydo het stokje had, sprintte hij naar de finish en verpulverde het clubrecord. Met een tijd van 1:58:71 werd het clubrecord met drie seconden verbroken! Mannen, dit was voor mij de prestatie van het seizoen!

Ik wil tot slot nog Ruud bedanken voor de training dit seizoen. Ook wil ik Jan-Willem bedanken voor het jureren. Verder wil ik Niels, Tim en Rene bedanken voor het opzetten en afbreken van alle spullen voor de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd hadden Niels en Cyria een barbecue georganiseerd. Het was goed geregeld en enorm gezellig. Er was zelfs iemand die een speech gaf. Er werden een paar mensen vergeten en het was wat chaotisch, maar het was goed bedoeld.

We kunnen terugkijken op een mooi seizoen. Volgend jaar gaan we voor de promotie.

Geplaatst op
23 juni 2013
Auteur
Daan Oppenhuis
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren