Geslaagde seniorencompetitie in Gouda op 22 april

Auteur: Daan Oppenhuis

Op 22 april hebben de heren- en damesploeg van AV Haarlem een geslaagde dag gehad in Gouda. Er werden namelijk maarliefst zes overwinningen en drie clubrecords behaald. Daarnaast waren er ook nog drie tweede plekken en 2 serie-overwininningen. Daarnaast had AV-Haarlem ook de meeste juryleden na de thuisvereniging en de coach met de laagste en meest diepdoordringende stem. Viktor, Marijke en Ruud bedankt!

De zonovergoten dag begon nog wel met een kleine bui toen Gydo als eerste mocht aantreden voor de 110m horden. Hij liep een prima race net boven zijn pr: 16:74. Gydo kon daarna direct door naar het hoogspringen, waar hij op zijn gewone hardloopschoenen direct begon met springen. Hij kwam uiteindelijk tot 1,70. Tegelijkertijd waren nu ook Niels, Mirthe en Albertine bezig. Het is echt hartstikke leuk dat de dames en heren nu samen competitie doen, maar het is niet te doen als supporter en coach om alles te volgen. Ruud deed wel zijn best om alle onderdelen te volgen en had aan het eind van de dag waarschijnlijk  meer afstand afgelegd dan iedere atleet.

Bente mocht het bal openen op de looponderdelen met een tijd van precies 20 seconden op de 100mhorden. Gelegenheid hordeloper Albertine huppelde over de hordes heen en had tussen de hordes een mooie drie pas. Met seriewinst en een tijd van 17:37 was zij dik tevreden. Niels Ran sprong op verspringen verder dan hij het hele vorig jaar had gedaan met 5.85. Mirthe stootte de kogel naar een afstand van 10.74. Ze was hier niet helemaal tevreden mee, omdat ze indoor al 11,02 had gestoten, maar het was wel een outdoor pr.

Daarna was het de beurt aan Kristen, Miljo, Jurgen en Dik om de AV Haarlem eer te verdedigen. Kristen werd tweede op de 800 meter met een goede race en een zware laatste 200 meter in een nieuw Nederlands pr van 2:14:96. Dik kreeg anderhalve week geleden te horen dat hij moest kogelslingeren. Met weinig training lukte het Dik toch om 21,05 te slingeren. Op de achthonderd meter bij de mannen was er een goot vertoon van macht. De tweede serie werd gewonnen door Miljo in een tijd van 2:01:62 en de derde serie werd met overmacht gewonnen door Jurgen met de tactiek kop nemen en niet meer afstaan (1:51:80). Mirthe moest toen alweer hinkstapspringen en wist net niet haar prestatie van het kogelstoten te evenaren (10,61). Mirthe kon niet al haar sprongen doen, omdat ze ook nog moest hoogspringen. Na het kogelstoten en het hinkstapspringen sprong ze ook nog 1,50. Mirthe was hiermee op de individuele nummers de puntenpakker van AV Haarlem met maar liefst 2078 punten!

Op het moment dat het hinkstapspringen was, was er ook de 100 meter. Bij de vrouwen liepen Evelien met een lichte blessure en Femke met maar één week training prima tijden (12,97 en 13,32). Bij de mannen liepen Roeland en Stefan. Roeland liep met 11,65 één honderdste boven zijn pr en Stefan werd met 11,04 tweede. Roeland mocht een half uur daarna ook al weer de vierhonderd meter lopen (53,94). De vierhonderd meter werd gewonnen door onze eigen Vester in een tijd van 49,48. Bij de vrouwen liepen Albertine en Bente de vierhonderd. Bente liep 1:10,35. Daarna was het in de laatste serie show-time want Albertine liep een clubrecord met 57:87!

Iris Komen was inmiddels ook aangekomen om de discus tot over de 20 meter te werpen (20,94). Daarnaast stootte zij op kogel ook nog naar 9,38. Bij de mannen was er een heugelijk moment op het kogelstoten. Dik de groot stootte voor het eerst over de 11 meter (11,07). Gefeliciteerd Dik!

Ondertussen waren ook de mannen van de langeafstand gestart. Daan Oppenhuis liep met zijn heerlijk krampachtige stijl mede door de fanatieke aanmoedigingen van mede-atleten, coach en jurylid (Marijke) een redelijke tijd (16:39:70). Daarna was het tijd voor de 200 meter met Femke, Stefan en Sjoerd. Femke had het zwaar op de laatste vijftig meter en finishte in 27:74. Sjoerd en Stefan liepen in de snelste serie bij de mannen. Stefan werd tweede in 22:45 en Sjoerd vijfde in 23:20.

Ondertussen had Niels op het hoogspringen alweer 1.75 gesprongen en stond Kristen klaar voor de 3000 meter. Met al een 800 in de benen was het een zware race, maar bleef Kristen vechten voor elke meter. Ze werd uiteindelijk vijfde in 10:55.

Tijdens deze hele dag was er iemand al om 13:00 begonnen en nog steeds niet klaar: Tim van Vugt. Onze goedlachse polsstokhoogspringer zette voor mij de prestatie van de dag neer. Een jaar nadat Tim in het winderige Woerden nul punten haalde, liet hij nu zien waarom hij een absoluut fenomeen is. Met een sprong van 4:40 pakte Tim de meeste punten op de dag op één onderdeel bij de mannen. Razendknap!

Nu restte alleen nog de estafettes. Hier werd aan alle andere ploegen even een spreekwoordelijke knock-out uitgedeeld. Bij de dames liepen Albertine, Kristen, Femke en Evelien een clubrecord met maar liefst vijf seconden! Met 2:21,72 won AV Haarlem de estafette. Bij de mannen gebeurde er hetzelfde. Het ‘dreamteam’ Jurgen, Vester, Sjoerd en Stefan liepen knetterhard met een nieuw clubrecord van 1:58:31, ondanks dat er nog wel een paar tiende gepakt kan worden op de wissels. Ook hier werd de estafette gewonnen.

Bij de mannen staan we nu landelijk vijfde met 8577 punten en bij de vrouwen negende met 7593 punten (van de 36 teams). Ik wil graag ook nog even mijn complimenten geven aan de competitieploegen van KAV Holland. Vorig jaar waren ze namelijk nergens te bekennen. Gelukkig zijn ze dit jaar weer terug met twee volle competitieploegen. En ze zijn direct brutaal. Met twee ploegen vol gretige junioren leggen ze ons het vuur aan de schenen. Bij de mannen konden we ze net afhouden, maar bij de vrouwen staan ze zelfs boven ons! Gefeliciteerd KAV Holland! De tussenstand Haarlem-KAV Holland is dus 1-1. Hopelijk kunnen we er bij de volgende wedstrijd weer een mooi duel van maken en de stand naar 3-1 brengen!

Zie voor meer foto’s: https://www.facebook.com/AV.Haarlem/

Geplaatst op
25 april 2018
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren