Drie finaleplaatsen bij de D-spelen

In een zonnig Amsterdam kwamen vandaag vijf AV Haarlem atleten in actie op de D-spelen. Derk Hoefman mocht namens AV Haarlem het sprits afbijten in het Olympisch Stadion. Hij liep op de 80 meter horden een tijd van 13,47 seconden, wat drie tienden langzamer was dan zijn PR. Op zich was hij daar redelijk tevreden mee, maar liever had hij natuurlijk het 37 jaar oude clubrecord verbroken dat hij eerder dit jaar op een honderdste naderde. Aanstaande vrijdag zal hij in Soest een nieuwe poging wagen om sneller dan 13.14 te lopen.

Een uurtje later kwam Ziza Kemper in actie bij het verspringen. Haar sprong van 4,01 meter zat dicht bij haar PR en dat zorgde voor een elfde plaats. Later die dag verbeterde zij haar PR op de 150 meter van 23,42 tot 22,55. Daarmee plaatste ze zich als zesde voor de finale. In de finale liep ze een voor haar keurige tijd van 22,74 en eindigde ze als vijfde.

Op de 80 meter bij de jongens liepen Chivaro Friendwijk (10,96) en Tymo Bouwman (11,39) naar respectievelijk de 11e en 23e plaats. Chivaro was nogal ontevreden met zijn tijd, omdat hij een langzame start had. Later op de dag wist hij dat goed te maken door zich bij het discuswerpen te plaatsen voor de finale. Gelijk in zijn eerste worp kwam de discus tot 26,69 meter wat ruim drieënhalve meter verder was dan zijn ouder PR. Ook zijn tweede en laatste worp waren verder dan zijn oude PR, maar een verbetering zat er helaas niet meer in. Desondanks eindigde hij keurig op een zesde plaats in de finale.

Op de 150 meter bij de jongens kwamen Tymo Bouwman en Sven Koolmoes in actie. Tymo, die gisteren terugkwam van vakantie, liep een tijd van 21,47. Sven had vorige week in Lisse zijn PR al aangescherpt tot 19,94, maar deed daar vandaag nog een schepje bovenop door na 19,73 seconden te finishen. Met een tiende plaatst wist hij zich daardoor net niet te plaatsen voor de finale. Die finaleplaats zat er wel in bij het kogelstoten. Bij zijn eerste stoot verbeterde hij zijn PR van 10,13 meter naar 10,69 meter. Na vijf ronden stond hij daarmee op een achtste plaats in de finale. De laatste stoot van 10,92 meter bezorgde hem echter een zesde plaats.

Geplaatst op
2 september 2018
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren