Succesvolle 1e wedstrijd Seniorencompetitie

Mannen 2e met 8432 punten – landelijk 5e
Vrouwen 3e met 7532 punten – landelijk 9e

De seizoens ouverture, de seniorencompetitie, in Utrecht was een uitstekende dag voor de atleten van AV Haarlem. Een grote groep Haarlemmers stond halverwege de ochtend al klaar in de kantine van onze thuishaven in Haarlem noord. Onder het genot van koffie en een traktatie van onze nieuwe voorzitter, Marijke, zat de sfeer er meteen in. Ook Ruud kwam met bemoedigende woorden naar de kantine om de laatste tips uit te delen (omdat hij zelf niet mee kon naar de wedstrijd).

Bestemming van de wedstrijddag was de baan van AV Phoenix in Utrecht. De zeer goed uitgeruste baan onder de rook van nieuw Galgenwaard was het decor van records en een clubrecord. Beide ploegen kwamen sterk bezet aan de start, dubbele bezetting op onderdelen was zeker geen uitzondering.

Rob & assistente

Bij de mannen mocht Nestor Peter Markwat het spits afbijten met het onderdeel kogelslingeren. Vlak daarna mocht bij de vrouwen de benjamin van de groep, Vera, naar de start voor haar hordenrace. Peter wierp 22.86m op kogelslingeren. Hij slingerde daarmee iets verder dan Dik, 21.21m. Vera noteerde 17.19s op haar eerste 100mh. Naast Vera kwam ook Bente uit op de 100mh, zij zette 19.16s neer (ook een PR op dit onderdeel). Gydo knalde in zijn 110mh naar 17.06s.
Mirthe opende haar hoogspringseizoen met een goede 1.55m, collega springers Niels, 1.75m, en Sjoerd, 1.90m, waren beiden ook tevreden met hun resultaten.

Albertine noteerde, na een goed ingedeelde race, 2.17.79 op de 800m. Eveneens een goed verdeelde race voor Sabine op de 3000, 11:38m – sneller dan vorig jaar.
De heren 800m was voor Miljo en Jurgen. Miljo scherpte zijn beste tijd aan naar 2.01.01, Jurgen snelde naar 1.54 – een mooie seizoensopener.

Jurgen


De duurloop bij de heren was voor Daan en Collin. Daan liep midden in het veld 16.27.02 waar Collin door een kniekwetsuur voortijdig de strijd moest staken. Daan kwam in het filmpje voorbij en werd hier aangemoedigd door Miljo & Vester.

Daan


Verspringen bij de heren was verdeeld over Niels en Gydo. Niels kwam in zijn 4e poging tot 5.75m, Gydo kwam eveneens in poging 4 tot zijn verste poging, 5.05m. Bij de vrouwen ging het om hinkstapsprong, Evelien hinkte en stapte naar een sprong van 11.36m.

Mijn foto’s komen nog 😉 Later op de site


De werponderdelen discus en kogel stemde wisselend tevreden bij de atleten. Beginnend bij kogel, met Peter en Dik. Het onderlinge verschil was niet zo groot, Peter legde de kogel op 10.65m, Dik kwam tot 10.49. Bij de vrouwen was kogel voor Mirthe, zij kwam tot 10.71. Discuswerpen voor vrouwen werd een spannend onderonsje tussen Femke en Bente. Spannend omdat beiden liever een grotere sector hadden gehad. Uiteindelijk wierp Bente 21.72m, Femke 21.20m.

Het polsstokhoogspringen was natuurlijk onderdeel voor Tim van Vugt. 4.20m de hoogte waar hij vandaag de punten mee pakte.

De sprint, op meerdere onderdelen, werden mooie tijden neergezet voor het begin van het seizoen. Beginnend bij de 100m mannen, Roeland en Stefan zaten erg dicht bij elkaar, respectievelijk 11.30s en 11.26s. Evelien kwam tot 12.92s. Zie haar race in het filmpje onderstaand:

Evelien

200m was er voor mannen en vrouwen. Job en Stefan noteerde 23.23s en 22.58s. Femke en Albertine gaven weinig aan elkaar toe, 26.72s en 26.31s. Job was rap op 400m en kwam tot 50.55s en Vera liep haar eerste 400m ooit in 1:04,86 – met een behouden start belooft dit veel goeds voor haar volgende races.

Vera


Op veel onderdelen werd de basis gelegd voor een goed seizoen en een opbrengst van een langdurige trainingsarbeid. De mannen sloten hun dag af met een goede ‘Zweedse’, Jurgen, Sjoerd, Roeland en Stefan snelde naar 1.59.69. Het hoogtepunt van de dag kwam van de vrouwen ‘Zweeds’. Een nieuw clubrecord was hun toetje van de dag, de nieuwe snelste tijd ooit staat sinds vandaag op 2.20.83.

Allen dank voor een mooie dag, naast alle goede resultaten is het een sfeervolle dag geweest.

Alle uitslagen vind je terug via:https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/25450/48/

Geplaatst op
14 april 2019
Auteur
robdewit
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren