Lentewerpen in Rotterdam

Vandaag op de oh zo warme 20 april zijn pupillentrainers Finn en Daniël naar Rotterdam afgereisd om mee te doen aan het Lentewerpen. Vandaag met de onderdelen Kogelslingeren en Gewichtwerpen.

Het was vroeg in de ochtend en Daniël stond al te wachten op station Haarlem als Finn met zijn trein uit Zandvoort aan komt, uurtje rijden en dan komen ze aan in het altijd prachtige Rotterdam… Na wat kleine probleempjes met de WOC van Rotterdam Atletiek mochten de 2 heren dan toch meedoen! Als eerste stond het gewichtwerpen op het programma, 7,26kg met een klein handvat eraan proberen zo ver mogelijk het veld in te gooien. Daniël weet in zijn eerste poging de techniek nog niet onder de knie te krijgen en werpt het gewicht naar 9,45m, daarna is Finn aan de beurt en ook daar gaat het nog niet echt top en werpt hem naar 11,44m. We hadden wel 6 pogingen vandaag en dus ruim de tijd om in te werpen en mooie afstanden neer te zetten! En dat lukte! Daniël wist zijn laatste worp naar een afstand van 9,48m te komen en Finn nog net iets verder naar 11,75m.

Daniel in actie in zijn derde poging.
11,75m voor Finn!!!

Daarna was het tijd om even te lunchen waarna de heren meteen verder gingen met het kogelslingeren. Ook hier waren er weer 6 pogingen. Daniël gooide de eerste helaas buiten de sector, klein beetje wedstrijdspanning! Finn weet zijn eerste worp op een redelijke 24,79 te zetten. In het vervolg gaat Daniël erg goed en weet hij bijna richting de 20 te komen, helaas is de eindafstand leidend en heeft hij een afstand van 18,53m. Finn gooide er lekker op los en weet zijn kogel naar de 27,86m te werpen! De hele dag was top en voor herhaling vatbaar!

Daniëls poging voor de 20 meter!
Mooie poging voor Finn en meteen de verste! 27.86 meter!
Geplaatst op
20 april 2019
Auteur
Finn Damhoff
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren