Zonnige editie Lionsloop

De Klassieker van Kennemerland. Prachtig parcours met meer klimmetjes dan Matthieu v/d Poel kan verteren, aldus atleet John Komen over de 34e editie van de Lionsloop. En inclusief Paashaas Jeroen, zon, een lekkere temperatuur vandaag, veel deelnemers en blije winnaars die met RunX-cadeaubonnen naar huis gingen. Wat wil je dan nog meer? Juist ja, even terugblikken op al dat moois:

In het midden onze AV Haarlemster: Nynke met links Tom en rechts Max.

Om half 11 klonk het startschot van de Familyrun met 43 kinderen als deelnemers en ook nog 16 papa’s en mama’s die 2 kilometer aflegden. Aan de finish stond de paashaas klaar met zijn mandje chocolade-eitjes en een welverdiend vaantje als prijs. Van Haarlem deden Nynke & Elise mee. Nynke werd op 5 sec knap 4e in 8 min. 51 sec en Elise 16e. Nynke’s broer Max werd 2e in 8 min. 31 sec en neef Tom daar net 4 sec achter op de 3e plaats.

Marcel & John met de paashaas
Daan aan de start van de 5.

Daarna was het de beurt aan de 5, 10 en 15 kilometerlopers. Een geweldige opkomst van maar liefst 451 deelnemers. Van AV Haarlem zijn onderstaande namen terug te vinden in de uitslagen.

Uitslagen voor AV Haarlem atleten

15 kilometer

10 kilometer

5 kilometer

Veel dank aan Bert Boesten, Rene Ruis en alle vrijwilligers die deze loop mogelijk maakten. Alle opbrengsten van de Lionsloop gaan naar de goede doelen: de Kinderuniversiteit Haarlem, het Inloophuis Kennemerland en de Reddingsbrigade Bloemendaal. Meer informatie, binnenkort de foto’s en alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

Mocht je je afvragen wat het verschil is tussen prestatieloop en wedstrijdloop: prestatielopers hebben geen wedstrijdlicentie en dingen dus niet mee naar de prijzen. Wedstrijdlopers betalen jaarlijks 40 euro aan de Atletiekunie en genieten dus van voordelen, zoals het kans maken op een mooie prijs 😉 Maar niet getreurd: meedoen is belangrijker dan winnen!

Tot volgend jaar!

Foto’s van Linda Jonges, de moeder van Nynke & Max.

Geplaatst op
22 april 2019
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren