Wedstrijdverslag 1e B competitie

Het was een spannende dag voor de atleten van av Haarlem. Mede door de vakantie waren veel B junioren er niet bij. Gelukkig kon trainer Niels Ran een beroep doen op de hardwerkende en gemotiveerde C junioren. Bij de jongens waren als echte B junioren Erick en Douwe aanwezig aangevuld met Bas, Finn, Jarno, Chivaro, Sven en Daniël vanuit de C groep. Bij de dames waren vanuit de B groep Vera, Mette, Jilke en Lonneke aanwezig. Ze werden versterkt door Noa en Anna van de C junioren
Voor de C junioren was de spanning extra groot omdat ze moesten zich moesten meten met jongens die 1, 2 en soms wel 3 jaar ouder zijn dan zichzelf.

Jarno moest het spits afbijten bij het speerwerpen waar hij ontzettend moest wennen aan het nieuwe gewicht. De wedstrijd was niet top door 3 foutpogingen. De 4e en laatste poging was echter goed voor 33,10 waarmee hij de 8ste plaats pakte. Bij de 800 was Jarno helemaal in zijn element met een nieuw Pr 2:19,07 en eveneens de 8ste plek tussen alle B junioren.

Hierna waren Bas en Douwe aan de beurt op de horden en later op de dag ook allebei op het Hink stap springen. Voor Douwe was het even geleden dat hij over de hordes had gedaan. Toch heeft hij een prima prestatie geleverd met 12,20. Douwe ging daarna helemaal los op het onderdeel hink stap springen waar hij met 10,63 zijn Pr verpulverd met 40 centimeter.

Met maar 1 training op deze nieuwe horden hoogte heeft Bas zich naar een zeer mooie 23,92 gestreden. Ook nieuw voor Bas was het Hink stap springen. Bas kwam een niet zo lekker uit waardoor hij op een 8,08 bleef steken. Maar een grote sporter blijkt Bas wel te zijn door op een niveau hoger dan je normaal moet presteren twee nieuwe onderdelen aan te durven.

Ondertussen zijn ook de dames gestart Noa heeft bij hoogspringen moeite om haar aanvangshoogte te halen. Maar in haar derde en laatste poging op deze hoogte zeilt ze er super mooi overheen en is de opluchting en blijdschap te zien. Noa weet tot een mooie 1.35 te komen.

Vera en Jilke moeten de 100 meter horden gaan doen. Eerst is Jilke aan de beurt. Zij weet mooi door te lopen over de hordes en een tijd van 21,18 neer te zetten in haar eerste horden race op deze afstand ooit. Vera staat in de tweede serie klaar en loopt naar een ongelofelijke 16,83 te lopen.

Bij het hoogspringen van de Jongens was Daniel bezig alsof het niks was. Daniël springt met een gemak die ik hem nog niet vaak heb zien doen. Hij vliegt over de ene hoogte na de andere en behaald een nieuw Pr met 1.60. Ik hoop nog veel van dit soort wedstrijden van Daniël te zien dit seizoen.
Ook bij de dames werd er gesprongen. Hink stap sprong door Vera waar ze een tweede plek haalt met een super mooie 10,26. Bij polsstokhoogspringen is Mette bezig met een super wedstrijd. Tijdens bijna de gehele wedstrijd zit ze onder een partytent te wachten tot bijna iedereen er uit is terwijl Mette zelf nog niet begonnen is. Na bijna een jaar op de 2,60 te zijn blijven steken haalt ze nu 2,70 met een super mooie sprong.

Als je het over werpen hebt bij de B junioren van AV Haarlem dan heb je het over Erick. Hij legt zijn speer even op 45,21 waarmee hij 2e wordt op deze wedstrijd. Dit is ook niet zo gek als je ziet wat hij hier allemaal voor doet. Hij reist bijna elke week af naar Zaandam om speerwerp training te krijgen. Dit heeft zich dubbel en dwars uitbetaald. Hopelijk gaan de speren dit seizoen nog verder.
Bij kogelstoten weet Finn de kogel naar een indrukwekkende 10,26 te krijgen waarmee hij de punten binnen haalt voor AV Haarlem. Finn wilde van te voren over de 10 meter komen en weet dit voor elkaar te krijgen ook.

Bij discus hebben zowel Chivaro als Finn een aantal mooie worpen gehad. Met een zwaardere discus toch nog mooi kunnen werpen is een hele prestatie. Chivaro eindigt met 21,34 en Finn met 23,18.
Speer en Kogel werden bij de meiden gedaan door Lonneke. Bij het speerwerpen weet Lonneke de speer op 16,97 te krijgen. Dit is een prima resultaat waar ze zelf niet ontevreden mee is. Bij kogel is Lonneke iets te lief voor de kogel tot de laatste stoot waarbij ze de kogel ineens naar een super goede 7,39 weet te krijgen. Discus lag in handen van Mette die na het polsstok springen op een roze wolk liep. Ze gebruikt dat blije gevoel bij het discus werpen door met 23,16 een vijfde plaats te pakken.

Bij de 800 meter van Vera begint ze de eerste ronde prima maar met iets te weinig pit. Toen de ze de bel en de tips van de coach hoorde, zette Vera aan en knalde er een super goede laatste ronde uit waardoor haar tijd op 2:39,83 uitkwam.

Dan hebben we nog de sprinters bij de jongens komen op de 100 Chivaro en Sven voor AV Haarlem uit. Sven komt 12,96 op een hele mooie tijd uit. Chivaro die last heeft van een blessure slaat zich er voor het team toch doorheen en loopt 13,54. Bij de meiden staan Anna en Jilke aan de start van de 100 meter. Jilke zit in de eerste serie en loopt 15,55 een prima prestatie. Anna loopt in serie drie 13,87 waarmee ze de punten en de achtste plek pakt.
Ook de 200 meter wordt goed gelopen Sven en Daniël lopen dit onderdeel voor het eerst. De heren weten onderweg de krachten goed te verdelen. Sven loopt een mooie 26,50 en Daniel een ruime seconden daarachter met 27,62. De meiden Noa en Anna hebben een 200 meter ook nog nooit gelopen. Die weten niet zo goed hoe ze het aan moeten pakken maar gaan er helemaal voor Anna loopt een mooie 28,92 en Noa ging iets te hard weg maar vocht naar een super goede 30,68.

Het was een super mooie wedstrijd dag op eigen baan met super mooie prestaties. Ik ben trots op iedereen en voel mij vereerd dat ik mee mocht als ploegleider.

Geplaatst op
9 mei 2019
Auteur
Dik de Groot
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren