Femke Nuijten Nederlands Studenten Kampioen 200m!

Afgelopen zaterdag, 19 september, is Femke als enige van de vereniging afgereisd naar Nijmegen voor de Nederlandse Studenten Kampioenschappen. Door Corona zonder coach en zonder toeschouwers, maar met het doel er een mooie wedstrijd van te maken: er vielen prijzen te behalen! Ze was namelijk als 1e geplaatst voor de 100m, met een tijd van 12,21, en als 3e voor de 200m, met een tijd van 25,76. (Beide ook onze huidige clubrecords).

De dag begon met de series van de 100 meter. Geholpen door een zeer gunstige serie-indeling, ze verscheen immers met de beste tijd op haar naam aan de start, snelde ze in 12,76 naar de overwinning in de serie. En daarmee was ze ook verzekerd van een startplekje voor de finale later op de dag. In deze finale moest ze helaas Ronéll Rosier, de dochter van Nelli Cooman, voor zich dulden, maar ze kwam in een tijd van 12,60 over de finish om een fantastische 2e plaats te bemachtigen.

Tussendoor was de 200m aan de beurt. Hier geen sprake van series en een finale, maar gelijk het echte werk. In de laatste serie kwam ze tot een tijd van 25,67, wat goed was voor de titel. De gouden medaille mocht worden opgehaald! De oplettende lezer ziet dat deze tijd sneller is dan het clubrecord. Helaas waren er technische problemen met de windmeting en geldt een sprintprestatie zonder geldige wind (tussen de -2,0 en 2,0 m/s) niet als clubrecord. Ze zal deze prestatie dus moeten herhalen, wil ze haar eigen clubrecord aanscherpen.

Maar voor nu: Gefeliciteerd met deze fantastische prestatie en geniet van je medailles!

Femke met haar medailles na afloop van de wedstrijd.

Geplaatst op
24 september 2020
Auteur
Bente Elgersma
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren