Geactualiseerd protocol Corona-maatregelen

Protocol Covid-19 trainingen. Actueel sinds: 15 oktober

Inleiding 

Sinds de uitbraak van het Covid-19 virus in maart 2020 hebben we eerst niet, daarna geleidelijk weer en uiteindelijk helemaal weer kunnen trainen. Vanaf 21 september is er een aanscherping van regels door de overheid afgekondigd, omdat we in veiligheidsregio Kennemerland gevestigd zijn. Voor onze vereniging betekent het dat we met het oog op het winterseizoen een actualisatie hebben gemaakt van ons protocol. Hierin volgen wij het RIVM, de gemeente Haarlem, het NOC*NSF en de Atletiekunie. In dit document staan de regels en maatregelen die door onze vereniging zijn bedacht en uitgeschreven, aan de hand van de regels en richtlijnen vanuit de bovengenoemde instanties.  

Organisatiestructuur 

Eerste aanspreekpunt is onze Trainingscoördinator Dik de Groot (dik.de.groot@avhaarlem.nl). Wanneer er sprake is van een positieve test van een atleet of huisgenoot die op de baan is geweest, informeer Dik dan direct zodat wij actie kunnen ondernemen.
Overige vragen kunnen gesteld worden aan onze voorzitter, Marijke Zwaag (Marijke.zwaag@avhaarlem.nl). Zij is woonachtig in Nederland t/m 25 oktober, daarna neemt John Komen het over. (John.Komen@avhaarlem.nl)  

Zijn het kleine vragen over trainingstijden of wc-gebruik dan kunnen die door trainers beantwoord worden. Mochten het vragen zijn over ons beleid, zoals hygiëne of afstand houden, stuur ze dan door naar Dik.  

Aanwezigheidsregels: (Bron: RIVM) 

Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). 
– Wat is belangrijk bij een zieke huisgenoot? 
Heeft die huisgenoot koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid? Dan mag niemand van de huisgenoten naar buiten en dus ook niet naar de training tot de uitslag van de test bekend is; alleen wie geen klachten heeft, mag even boodschappen doen. Als de huisgenoten ook klachten hebben, dan laten zij zich ook testen. 

Communicatie / registratie van aanwezige personen op de atletiekbaan: 

In de veiligheidsregio Kennemerland geldt een meldplicht bij evenementen van meer dan 50 personen. Het bestuur heeft de tijden van de wintertrainingen gemeld bij de gemeente. Er kan dus gecontroleerd worden. Wanneer er controle is, zal Dik de Groot het eerste aanspreekpunt zijn en bij zijn afwezigheid is dat Niels Ran of een bestuurslid. 

Het bestuur heeft besloten om niet elke training een presentielijst te maken van alle aanwezigen op zowel de baan als in de kantine. Hier hebben we de mankracht niet voor, want het vereist veel administratie. We zien er wel op toe dat enkel leden of ouders van leden op de baan zijn. Atleten die een proeftraining willen doen, moeten zich vooraf eerst aanmelden bij de ledenadministratie.  

We zullen iedereen uit ons ledenbestand met ingang van maandag 28 september een e-mail sturen wanneer ons het nieuws bereikt over een positief geteste atleet, of positief geteste huisgenoot die op de baan is geweest. Uiteraard zonder de naam te vermelden. Maar we zullen wel vermelden in welke groep deze atleet traint, of ouder van is die bijv. in de kantine is geweest.

Let op: app of e-mail dus direct naar Dik zodra jouw testuitslag positief was of die van een huisgenoot! 

Algemene regels atletiekbaan 

Regels pupillentraining 

Winterseizoen tijden: 
Op zondagen van 9:30 – 10:45 uur. 
Vanaf donderdag 29 oktober trainen de B/C en mini’s van 17:15-18:15 in de zaal aan de Planetenlaan, bereikbaar via de parkeerplaats tegenover de Dekamarkt en naast het Schoter Lyceum. Vanaf donderdag 29 oktober trainen de A pupillen van 17:00 – 18:00 in de Kennemersporthal. 

Regels juniorentraining 

Winterseizoen tijden: 

Donderdagen van 19:00 – 20:30 uur en op zondagen van 10:30 – 12:00 uur. 

Regels seniorentraining 

Checklist 

WC schoonmaken  
Voor elke wc en/of ander object waar een vochtig doekje voor gebruikt moet worden wordt een nieuw doekje gebruikt. 

Materialen schoonmaken 
Na gebruik van materiaal wordt dit schoongemaakt met de doekjes die in het materiaalhok liggen. 

Geplaatst op
27 september 2020
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren