Aftrap clubkampioenschappen 2023: spannende strijd op de 5000m

Donderdag 28 september om even na 20:35 uur viel het eerste startschot van de Haarlemse clubkampioenschappen, georganiseerd door KAV Holland en AV Haarlem. De 5000 meter, die traditioneel op de donderdagavond voorafgaand aan de gezamenlijke clubkampioenschappen van zaterdag 30 september wordt gehouden, werd door 15 deelnemers gelopen.

De omstandigheden waren perfect en onder luide aanmoedigingen van het publiek werden de rondjes afgelegd. Ook bijna traditioneel was de uitdaging met de tijdwaarneming. De ronde klok had bij het startschot een hick-up en werd pas 36 seconden na de start daadwerkelijk aangezet. Twee teams juryleden hielden nauwgezet het aantal gelopen rondes van de deelnemers bij.

De overall winnaar bij de mannen werd Daan Oppenhuis in een mooie tijd van 17:08,3 , gevolgd door John Collingham en Marc Smedema. Bij de vrouwen finishte Anna Heilig als eerste voor Angelina Oosterbaan. De uiteindelijke klassering was direct duidelijk, het koppelen van de tijdwaarneming kostte wat meer tijd. Rond 21:15 werden in de kantine onder ferm applaus de uitslagen bekend gemaakt. De nummers 1 per categorie kregen een kleine attentie uitgereikt.

Dank aan alle deelnemers en vrijwilligers die deze eerste activiteit van de Haarlemse clubkampioenschappen mogelijk hebben gemaakt.

De volledige uitslag is:

Geplaatst op
2 oktober 2023
Auteur
John Komen
Categorieën
Labels
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren