DE HELLINGBAAN NADERT HAAR AFRONDING

Update door Frits Wiltink:

Deze week is het precies een maand geleden dat de werkzaamheden aan de hellingbaan en de sprongentrap zijn gestart. Zoals op de foto is te zien nadert de hellingbaan haar afronding. De zwarte waterdoorlatende funderingslaag van lava steenslag is inmiddels aangebracht. Volgende week dinsdag 10 oktober zal er worden gestart met het aanbrengen van de rode kunststof toplaag. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat het droog weer is.

Met de aanleg van de sprongentrap zal nu een begin worden gemaakt. De sprongentrap zal met grote grondkeringswanden worden opgebouwd op een grondhelling. De sprongentraptreden zullen op deze helling worden geplaatst. Het hart van de sprongentrap wordt een 20 voets zeecontainer. Deze container zal gebruikt gaan worden om een groot deel van onze werpmaterialen aan de noordzijde van de atletiekbaan te kunnen opslaan. Na de complete baanrenovatie zullen de werpkooi, kogel ringen en een speerwerp aanloop aan deze zijde worden geclusterd.

De 20 voets zeecontainer zal door de verenigingen zelf geplaatst gaan worden. Het baan renovatie budget van de gemeente was niet toereikend om ook de container te bekostigen. Inmiddels is er in de Waarderpolder een gebruikte 20 voets container gevonden, die overbodig was geworden bij een bedrijf. Er zal komende week nog een vlakke houten vloer in de container worden aangebracht. Plaatsing van de container zal als laatste worden uitgevoerd. We zijn nog op zoek naar een container transporteur die met een 20ft container vrachtwagen met kraan het transport van de Waarderpolder naar onze baan en de plaatsing van de container kan uitvoeren. Mochten jullie een container transporteur kennen, dan horen we dat graag!

Geplaatst op
5 oktober 2023
Auteur
John Komen
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren