Zilver voor Olliver Könst bij Nationale U16 & U14 Indoor

Olliver Könst heeft op zondag 25 februari de tweede plaats behaald bij het kogelstoten bij de Nationale U16 & U14 Indoor in Apeldoorn. In de kwalificatie kwam de nu 15-jarige Olliver in de tweede poging al tot een stoot van 12,50 meter, 46 centimeter verder dan zijn oude PR van september. Daarmee won hij het kogelstoten in groep 2 en plaatste hij zich rechtstreeks voor de finale.

In de finale maakt Olliver het spannend, want na twee pogingen stond hij met 11,91 meter zevende. In de laatste poging kwam hij echter tot een nieuw PR van 12,65 meter waarmee hij vijf plekken steeg. De eerste plaats ging met 15,22 meter naar Yuri Scholte van GAC Hilversum. Hij was hiermee een klasse apart.

In het zomerseizoen gaat Olliver ook zijn favoriete onderdeel weer proberen: het speerwerpen. Ik ben benieuwd hoe dat na een winter hard trainen zal gaan.

De uitslagen zijn hier te vinden: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/startlijst/878288/195/#series

Geplaatst op
25 februari 2024
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren