Terugkoppeling 2e enquête naam en identiteit

Terugkoppeling 2e enquête naam en identiteit over mogelijke fusie KAV Holland en AV Haarlem

In maart 2024 is de 2e enquête over de fusie tussen Haarlem en Holland uitgezet. Nadat we bij de eerste enquête in 2023 veel informatie hebben opgehaald en 2 kanshebbers voor namen hebben gekregen; zijn nu 3 belangrijke vragen uitgezet:

  1. welke naam de voorkeur had Haarlem Atletiek of Kennemerland Atletiek
  2. een vraag over de clubkleuren
  3. een open vraag over logo en eventuele andere zaken

In de bijlage kan je de precieze percentages en uitgewerkte opmerkingen lezen.

De voorkeur voor naam van een nieuwe vereniging voortkomend uit onze moederverenigingen is overweldigend Haarlem Atletiek. Clubkleuren daarover kiest een ruime meerderheid om het vrij te laten voor een clubje ontwerpers. Tegelijk is er een grote wens tot zichtbaarheid en onderscheidend zijn ten opzichte van andere verenigingen.
Bij de open opmerkingen is het wel weer opvallend dat daar toch een wens is om het verleden qua kleuren niet te vergeten en juist wel een combinatie oranje rood te maken, anderen willen dat juist expliciet niet.
Tenslotte over het te ontwerpen logo zijn suggesties gemaakt in vrij tekst die samen te nemen zijn in een paar hoofdgroepen, de toren (en evt. zwaard en sterren) van de stad Haarlem, een duidelijke verwijzing naar atletiek (hardloper, springer, werper of een atletiekbaan), tenslotte wordt de letter H die van toepassing is op de moederverenigingen en op de mogelijke nieuwe verenigingen als niet te missen element genoemd.

Hoe nu verder met dit stuk van de mogelijke identiteit?
We gaan enkele enthousiaste leden/ ontwerpers vragen om de resultaten mee te nemen en met meerdere opties voor een mooi logo en combinatie van kleuren te komen. Die opties zullen in eerste instantie terugkomen bij de besturen en de fusiecommissie. Daarna zal het voorstel voor advies naar een atletencommissie of de klankbordgroep worden gestuurd. Uiteindelijk zal de keuze pas na besluit voor de fusie van de bijzondere ledenvergaderingen EN na akkoord van de Atletiekunie echt definitief zijn.

Geplaatst op
5 mei 2024
Auteur
dickb
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren